Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při dopravně bezpečnostní akci se policisté zaměřili na řidiče autobusů

BENEŠOVSKO – Kontrolovali, zda nepřevážejí cestující pod vlivem alkoholu.  

Do ulic vyrazili policisté hned časně ráno. Od čtyř do osmi hodin obsadili několik stanovišť na trasách linkových autobusů v Benešově, Vlašimi, Divišově, Pyšelích, Nespekách, Sázavě a Týnci nad Sázavou. Jejich hlavním úkolem bylo, zaměřit se právě na řidiče autobusů a kontrolovat, zda neřídí pod vlivem alkoholu.
 
Bohužel ani tentokrát nebylo vše v pořádku. Hned v půl páté ráno zastavila hlídka policistů třiašedesátiletého řidiče autobusu, který právě přijížděl od Jablonné na benešovské nádraží. Orientační dechová zkouška u něj prokázala 0,32 promile alkoholu. Přestože v tu chvíli nevezl na palubě žádné cestující, mohl snadno ohrozit životy těch, které převážel naposledy. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
 
Druhou hříšnicí byla osmačtyřicetiletá řidička osobního motorového vozidla, kterou zastavila hlídka policistů ve třičtvrtě na sedm ráno v Divišově. Ta nadýchala více než půl promile alkoholu. Také jí policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Přestupkové jednání obou těchto řidičů bude následně řešeno v dalším správním řízení na městském úřadě.  
 
Do akce bylo zapojeno celkem 18 policistů, dva z benešovského dopravního inspektorátu, zbytek z obvodních oddělení v Benešově a okolí. Ti všichni během čtyř hodin zkontrolovali celkem 67 vozidel, z nichž převážnou část tvořily autobusy. Za nejrůznější přestupková jednání přitom uložili celkem jedenáct blokových pokut ve výši 1 500 korun.
 
Nelichotivé výsledky této dopravně bezpečnostní akce policisty opět utvrdily v tom, že je třeba se v zájmu všech účastníků silničního provozu zaměřovat důsledně nejen na řidiče osobních motorových vozidel, ale také právě na řidiče autobusů, kteří nesou zodpovědnost za zdraví a životy svých pasažérů. Akce podobného charakteru proto policisté plánují i na další měsíce.
 
nprap. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
12. června 2014

vytisknout  e-mailem