Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Při dopravní nehodě se zranilo šest osob

JIHLAVSKO: Čelní střet dvou vozidel 

Kostelec 9. 9. 2012Kostelec 9. 9. 2012
V neděli 9. září došlo po půl šesté večer u obce Kostelec ke střetu dvou vozidel. Při dopravní nehodě se zranilo celkem šest osob, z toho jedna těžce.
Sedmdesátiletý řidič vozidla Suzuki Baleno jel ve směru na Kostelec. Po projetí pravotočivé zatáčky dostal pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy s automobilem smyk, přejel do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu s protijedoucím vozidlem Opel Agila.
Řidič automobilu Suzuki se při dopravní nehodě těžce zranil a byl letecky transportován do brněnské nemocnice. Dále se při nehodě zranily ve vozidle Suzuki dvě spolujedoucí ve věku šestačtyřicet a třiapadesát let. Zranění utrpěl také dvaašedesátiletý řidič automobilu Opel a jeho dvě spolujezdkyně ve věku třiadvacet a čtyřiašedesát let. Všech pět zraněných bylo převezeno vozidly zdravotnické záchranné služby na ošetření do jihlavské nemocnice.
Místo dopravní nehody bylo průjezdné pouze jedním jízdním pruhem a dopravu policisté řídili kyvadlově. Provedli na místě šetření a zadokumentování. Policisté zajistili u řidičů dechové zkoušky, při kterých u obou požití alkoholu vyloučili. Škodu na vozidle Suzuki předběžně vyčíslili na padesát tisíc korun, přibližně stejně vysoká škoda vznikla poškozením automobilu Opel. Příčinu a další okolnosti dopravní nehody policisté šetří.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
10. září 2012

vytisknout  e-mailem