Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Při dopravní nehodě vyhasl život seniora

LIBEREC - V pondělí v podvečer se na ulici Kubelíkova stala vážná dopravní nehoda. Při střetu s osobním vozidlem utrpěl starší muž zranění, kterým v nemocnici podlehl. 

Včera v odpoledních hodinách se stala v Kubelíkově ulici v Liberci dopravní nehoda, při které došlo ke střetu osobního vozidla s chodcem. Řidič Škody Octavie jel Kubelíkovou ulicí ve směru od ulice České Mládeže do Ještědské, když mu pravděpodobně náhle z levé strany vstoupil do jízdní dráhy chodec. Senior v tu dobu přecházel vozovku v blízkosti přechodu pro chodce, na což už nestihl zareagovat řidič Octavie a srazil ho na komunikaci. Na místě nehody zasahovala Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, která těžce zraněného muže odvezla do Krajské nemocnice Liberec. Sedmaosmdesátiletý muž však v nočních hodinách v nemocnici následkům zranění podlehl. U řidiče osobního vozidla policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. U chodce si vyžádali provést odběr krve v nemocnici ke zjištění jeho případného ovlivnění alkoholem.

V souvislosti se zahájenými úkony v trestním řízení budou nyní policisté pracovat na objektivním posouzení nehodového děje.

Velké poděkování patří přihlížejícím svědkům nehody, kteří neváhali a okamžitě zahájili u zraněného muže oživovací funkce až do příjezdu zdravotníků.


22. 12. 2015
por. Bc. Bohdanka Capuličová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem