Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Při dopravní nehodě zemřeli čtyři lidé

CHOMUTOV - Nerespektují zákaz, Dostal chuť na buchty... 

Při dopravní nehodě zemřeli čtyři lidé
Krátce před osmou hodinou ráno, došlo na silnici č. II/224 z Rokle do Vinař k tragické dopravní nehodě, při které vyhasly čtyři lidské životy. Z vyšetřování vyplynulo, že osobní vozidlo Peugeot 405 přejelo v mírné pravotočivé zatáčce do protisměru a zde se čelně střetlo s protijedoucím nákladním vozidlem Liaz. Na místě zemřel řidič – 19letý mladík z Lounska a spolu s ním i celá posádka vozidla, další tři, stejně staří, mladíci. Řidič nákladního vozidla zraněn nebyl, alkohol byl u něj vyloučen na místě provedenou dechovou zkouškou. Provoz na komunikaci byl, z důvodů vyšetřování tragické nehody, přerušen od osmé do třinácté hodiny. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 50 tisíc korun. Okolnosti nehody nadále vyšetřuje policie.
 
Nerespektují zákaz
Policejní hlídky zadrželi hned dva řidiče, kteří za volantem neměli co pohledávat. 54letý muž z Božejova ukončil jízdu v Údlicích. Hlídka totiž zjistila, že mu Okresní soud Přerov vyslovil zákaz řízení motorových vozidel a tem mu skončí až za tři roky. Dalšího pachatele, tentokrát z Ostrova, zadržela hlídka při projíždění okresním městem. 37letý muž má od loňského roku vysloven zákaz řízení na dva roky soudem z Karlových Varů. Na oba čeká obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí. Budou-li odsouzeni, mohou za mřížemi strávit až tři roky.
 
 Dostal chuť na buchty
Ostraha jirkovského marketu zadržela při krádeži 24letého místního obyvatele. Toho zlákala vůně buchet a tak jedno balení sebral z regálu a přemístil ho rovnou do batohu. Škoda sice činí pouhých 35 korun, ale vzhledem ke skutečnosti, že před soudem stanul pro obdobnou trestnou činnost v loňském roce, čeká na něj obvinění z krádeže.
 
Drahá nepozornost
Dvě krádeže z vozidel vyšetřují chomutovští policisté. K první došlo na parkovišti před chomutovským Globusem, kde kdosi  připravil nakupující ženu o kabelku. Nutno podotknout, že zloděj měl práci značně usnadněnou. Taška zůstala odložená ve vozidle, to ale majitelka ponechala odemčené. Pak už stačilo otevřít dveře a s lupem zmizet. Okradená vyčíslila škodu na šest tisíc korun. Druhá krádež se stala na parkovišti u otvického Kauflandu. Když žena vracela nákupní vozík do stojanu, položila si kabelku na zadní sedadlo vozidla a opět auto neuzamkla. I tady zloděj využil příležitost a věci za téměř pět tisíc korun odcizil.  
 
Poškodil vozidlo
Špatné vztahy se sousedem řešil svérázným způsobem 54letý muž z chomutovského sídliště.Když se vracel domů, poškodil mužovo zaparkované vozidlo a to tím způsobem, že mu poškrabal lak na levé části vozu. Odstranit následky jeho konání bude poškozeného stát nejméně 13 tisíc korun. Jednání pachatele vyhodnotili policisté jako poškozování cizí věci.
 
Chomutov 20. dubna 2010

vytisknout  e-mailem