Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Při dopravní nehodě zemřelo dítě

LOUNY - Statistika dopravní nehodovosti; Tragická nehoda 

Statistika dopravní nehodovosti

Policisté lounského okresu vyjížděli minulý týden k 16ti dopravním nehodám. Zemřel při nich jeden člověk, jeden utrpěl těžké zranění a šest lidí vyvázlo s lehčí újmou na zdraví. Způsobená škoda byla odhadnuta na 1 350 000 Kč. Mezi nejčastější příčiny se opět zařadila rychlost, dále nesprávný způsob jízdy a střet se zvěří. O víkendu se z uvedeného počtu odehrálo 10 nehod, při kterých právě jedna osoba zahynula, jedna byla těžce zraněna a čtyři lehce. Škoda byla vyčíslena na 920 000 Kč.

Od začátku letošního roku do současné doby zemřelo na silnicích lounského okresu při dopravních nehodách celkem 11 osob (v r. 2008 - 20), 35 jich bylo těžce zraněno (r. 2008 - 55) a 210 vyvázlo s lehčí újmou na zdraví (v r. 2008 - 230).

Tragická nehoda

V neděli, krátce po osmé hodině ráno, se na silnici č. I/7 u benzinové čerpací stanice Machač, v katastru obce Březno u Loun, odehrála tragická dopravní nehoda. Vozidlo zn. Škoda Octavia, jedoucí směrem na Prahu, vyjelo z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetlo s protijedoucím vozidlem zn. Ford Focus a následně i s vozidlem Škoda Octavia, které jelo za focusem. Dále vůz sjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Řidič tohoto vozidla (35 let z Prahy) byl těžce zraněn a následně přepraven vrtulníkem do ústecké nemocnice, jeho sedmiletá spolujezdkyně bohužel na místě nehody podlehla těžkým zraněním. Řidička focusu vyvázla z nehody s lehčí újmou na zdraví. Způsobená škoda byla celkem odhadnuta na 360 000 Kč. Policejní komisař nařídil soudní pitvu a dále k věci přizve i soudního znalce z oboru silniční dopravy. Příčina a okolnosti této dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.

 

vytisknout  e-mailem