Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Při dopravních nehodách byly o víkendu zraněny dvě cizinky

Jindřichův Hradec - Ženy podcenily své řidičské schopnosti.  

 Za víkend od 11. prosince do 13. prosince 2009 se stalo na Jindřichohradecku celkem šest dopravních nehod,které si vyžádaly 1 těžké a 2 lehká zranění. Odhadnutá škoda, která vznikla na  vozidlech činí 372.000 korun.
Dvě z výše uvedených nehod zapříčinily ženy řidičky.
První z nich  se stala  11. prosince 2009 v 09:00 kdy devatenáctiletá  řidička osobního automobiluFiat, jedoucí ve směru od obce Dvory nad Lužnicí ve směru na Novou Ves nad Lužnicí se plně nevěnovala řízení a v přehledné pravotočivé zatáčce porazila cyklistku ( cizí státní příslušnici) jedoucí stejným směrem po středu komunikace. Při nehodě byla lehce zraněna cyklistka, která byla převezena RZP do nemocnice v J.Hradci. Alkohol u obou řidičů vyloučen zařízením Drager. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Způsobená škoda na vozidle činí nejméně 21. 000 korun.
 
Druhá nehoda se stala dne 12. prosince 2009 v 16:05 , kdy  dvaatřicetiletá  řidička ( cizí státní příslušnice), řídila osobní automobil Renault 19, jedoucí ve směru od Českých Velenic na Halámky, nepřizpůsobila rychlost jízdy zejména svým schopnostem  a při projíždění mírné pravotočivé zatáčky na kluzkém povrchu vozovky , rozbředlém sněhu , dostala smyk a vyjela vlevo mimo komunikaci, kde s vozidlem narazila do vnější hrany silničního příkopu. Došlo k lehkému zranění řidičky, se kterým byla vozidlem RZP převezena do nemocnice ve Gmündu v Rakousku. Alkohol dechovou zkouškou přístrojem Dräger u řidičky vyloučen. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Škoda  na vozidle činí nejméně 20. 000 korun.
 
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová pcrjhtm@mvcr.cz
14. prosince 2009
 

vytisknout  e-mailem