Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Při krádeži byl vyrušen

LOUNY - Skončil v rukou policistů... 

V rukou policistů nakonec skončil 23letý mladík z Podbořanska, který v minulých dnech kradl v areálu jednoho rekreačního objektu v obci Vidhostice. V neděli odpoledne tam vnikl do stodoly, kde si připravil k odcizení elektromotor, kladívka a proutěné koše. Dále si na pozemku vyhlédl plechovou vanu a všechny věci se snažil z místa odcizit. Jelikož byl ale vyrušen, bez kořisti utekl. Krátce poté jej však policisté dostihli, mladík se ke spáchanému trestnému činu přiznal. Ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z trestných činů pokusu krádeže a porušování domovní svobody.

Objasněná vloupačka do domu v Kystře

Policisté objasnili vloupání do jednoho rodinného domu v Kystře na Lounsku (http://www.policie.cz/clanek/uzemni-utvary-sprava-severoceskeho-kraje-zpravodajstvi-kradl-a-nicil.aspx). V minulých dnech tam zavítal dodatečně ustanovený 34letý muž z Chomutova, který odcizil elektroniku, starožitné hodiny, ozdobnou vázu a další věci, vše v hodnotě přes 50 tisíc korun. Odcizené věci měl v úmyslu prodat v jedné chomutovské zastavárně. Za tím účelem si vypůjčil osobní motorové vozidlo, které však řídil neoprávněně. Policisté zjistili, že dotyčný muž má rozhodnutím Městského úřadu v Lounech vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel od 15. března minulého roku až do 15. března roku 2012. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej obvinil ze tří trestných činů: krádeže, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Trestní stíhání obviněného probíhá na svobodě.

Opilec za volantem

V noci z pátku na sobotu kontrolovali policisté v podbořanské Švermově ulici řidiče osobního vozidla zn. VW Golf, u kterého zjistili požití alkoholu. Na výzvu policistů se 33letý muž podrobil dechové zkoušce, jež byla pozitivní. První měření ukázalo hodnotu 1, 53 promile alkoholu v dechu a druhé 1, 28 promile. Řidiči byla proto zakázána další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz. V úterý mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Kradl elektřinu  

Od roku 1998 odebíral neoprávněně elektrický proud 65letý muž z Podbořanska. Tuto elektřinu využíval ve svůj prospěch v jednom rodinném domě ve Vroutku k používání různých elektrických spotřebičů (napájení TV, lednice, pračky, vysavače), svícení a dalšího elektrického zařízení. Škoda byla odhadnuta na jeden milion korun. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování uvedeného muže obvinil z trestného činu krádeže, vyšetřuje jej na svobodě. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu trest odnětí svobody na dva roky až osm let.

Okradený senior v Žatci

V úterý odpoledne byl v ulici Volyňských Čechů v Žatci okraden 84letý muž. Dosud nezjištěný pachatel mu před domem vytrhl z ruky koženou peněženku s různými doklady a penězi, a poté z místa utekl. Kromě nepříjemného zážitku způsobil okradenému seniorovi škodu za 1 200 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Opět odcizené okapy

V úterý, během dne, vnikl neznámý pachatel na pozemek jednoho rodinného domu v žatecké ulici J. Wolkera, aby si přisvojil měděné okapové svody. Celkem 20 metrů okapového žlabu a 3 měděné okapové svody o celkové délce 7 metrů demontoval a následně odcizil z garáže a přístavku pro psy. Majitel škodu vyčíslil na celkem 20 tisíc korun. Policisté věc šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin porušování domovní svobody.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 15. února 2012

 

vytisknout  e-mailem