Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Při krádeži byli vyrušeni

BÍLÝ KOSTEL NAD NISOU - Ve středu v noci se dva neznámí muži pokusili z přístřešku u domu odcizit zahradní techniku. 

Chrastavští policisté pátrají po dvou neznámých pachatelích, kteří se během středeční noci pokusili v obci Bílý Kostel nad Nisou z přístřešku u rodinného domu odcizit zahradní techniku. Pachatelé přijeli na místo modrozelenou dodávkou neznámého typu a registrační značky, následně přestřihli pletivo oplocení rodinného domu a z volně přístupného přístřešku na zahradě chtěli odcizit několik kusů zahradní techniky. To se jim však nepodařilo. Ve chvíli, kdy nakládali do přistavené dodávky zahradní traktůrek, vyrušil je samotný majitel domu. Jeden z pachatelů z místa utekl a druhý odjel dodávkou.

Policisté ihned po přijetí oznámení po pachatelích pátrali, využili i služebního psa. Ten vypracoval stopu o délce 200 metrů ve směru k železničnímu přejezdu, kde ji ztratil. Zloději, kteří jsou zatím na útěku, způsobili oznamovateli škodu za pět set korun.

I přesto, že ke skutku došlo v noci po druhé hodině, podařilo se policistům získat popis alespoň jednoho z  mužů. Měl být tmavovlasý, ve věku třiceti až čtyřiceti let, bílé pleti, vysoký 170 - 180 cm, zavalitější postavy. Na sobě měl tmavou vestu a na rukou rukavice. Policisté přivítají jakékoliv informace, které policisté přijmou na lince 158.

Policisté tento případ prošetřují pro podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu, za což pachatelům v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel.: 974466207
11. července 2013

vytisknout  e-mailem