Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Při krádeži konopí se zřítil z devítimetrové výšky

ČESKOLIPSKO - Kvůli jedné rostlině konopí se rozhodl riskovat zdraví 31letý muž. 

 

balkonek


Dnes asi hodinu po půlnoci se vypravil na krádež vzrostlé rostliny konopí 31letý Českolipan. Tu si už dříve vyhlédl na balkoně ve třetím podlaží obytného domu v lokalitě Dubice v České Lípě. Na lup se vybavil sekáčkem, velkým igelitovým pytlem a také dvoužílovým kabelem. Nejprve po hromosvodu vylezl na střechu, tam si jeden konec přineseného kabelu přivázal k patě hromosvodu a druhý kolem kolem svého pasu. Potom se spustil dolů. Když už málem jednou nohou dosahoval na zábradlí balkónu, kde se rostlina nacházela, kabel pod tíhou jeho váhy prasknul a on se ze zhruba devítimetrové výšky zřítil na trávník, kam navíc dopadl po zádech.

Obyvatelé domu slyšeli obrovskou ránu a při pohledu z okna uviděli na zemi sténajícího muže, proto okamžitě kontaktovali tísňové telefonní linky zdravotnické záchranné služby a policie. Mladík  ale ještě před jejich příjezdem stačil z místa  zmizet a dokonce se i postavit na nohy. S policisty se z pochopitelných důvodů potkat nechtěl. Ti ho ale nakonec stejně vypátrali ještě nad ránem v jednom českolipském baru. Přiznal se jim k tomu, že se v Dubici snažil odcizit rostlinu konopí, kterou pak měl v úmyslu prodat. K tomu ho prý dohnala zoufalá finanční situace. Zloděje  prohlédl lékař, který konstatoval, že si jako zázrakem nic nezlomil a ani nijak jinak vážně se nezranil. Jako památka na jeho noční dobrodružství mu zůstaly jen bolestivé pohmožděniny.

Policisté ho v této souvislosti obviní z pokusu o krádež a porušování domovní svobody. Navíc mu přitíží i skutečnost, že je v současné době v stále podmínce. Není to ale jediný člověk, který má nyní se zákonem problém. Majitel bytu, na jehož balkóně vyrostla rostlina konopí, bude mít policistům také co vysvětlovat a pokuta ve správním řízení ho jistě nemine.

 

11. 10. 2016
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem