Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Při krádeži může jít i o život

Karvinsko - opuštěná oblast je stále magnetem pro lapky.... 

Škodu přesahující půl milionu korun během měsíce března způsobila skupina zlodějů na území Karviné-Doly. Tato na první pohled opuštěná oblast, přes kterou vede silniční tepna spojující Ostravu s Karvinou je však doslova protkána inženýrskými sítěmi spojující nejen velká města, ale i velké podniky jakými jsou Důl Karviná a Důl Darkov.
V posledních dvou případech se objektem zájmu zlodějů staly kovové podpěry plynového potrubí nacházející se poblíže bývalého Dolu Jindřich. Zde se pak těmto výtečníkům podařilo odcizit celkem 39 kusů podpěr, čímž majitelů způsobili předběžnou škodu 600 000 Kč.
" Této kriminalitě se v Karviné-Dolech daří a to zejména díky její rozlehlosti a v mnohých případech i nedostupnosti": říká vedoucí policejního oddělení Václav Kubec. K aktivizaci kriminality rovněž přispěla vzrůstající cena za kovový šrot na světových trzích.
Na tuto oblast jsou pořádány doslova nájezdy dobře organizovaných skupin, které při svém "přivýdělku" používají těžkou techniku.
    Zloději si však již neuvědomují, že svým jednáním vysloveně ohrožují nejen chod velkých podniků, ale i své životy. Je napováženou, zda je v souladu se zdravým rozumem zcizovat za pomocí pálící soupravy plně funkční plynové potrubí.
Nadporučík Václav Kubec však uvedl, že jejich policejní služebna již učinila kroky k nápravě.
V minulosti byli policisté obvodního oddělení Karviná 1 při odhalování pachatelů těchto krádeží úspěšní. Zamezili zlodějům nejen v jejich dalším jednání, ale i podle zákona zabavili techniku kterou lapkové používali.
por. Bc. Zlatuše Viačková

vytisknout  e-mailem