Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při krádeži v obchodě byl zadržen

KLADENSKO – Za opakovanou krádež je muž podezřelý z trestné činnosti. 

Krátce po osmé hodině dne 29. října 2018 byli policisté oddělení hlídkové služby vysláni do prodejny v ulici Obránců míru v Kladně, kde bylo oznámeno zadržení podezřelé osoby při krádeži.

Po příjezdu na místo policejní hlídka vyzvala podezřelého muže k prokázání totožnosti. Pracovník ostrahy uvedl, že na kamerovém systému prodejny zaznamenal, jak si muž vkládá do batohu zboží, s kterým následně prošel přes pokladní zónu bez zaplacení a z těchto důvodů byl ostrahou zadržen a byla přivolána policejní hlídka. Odcizeným zbožím byly dva kusy výživy pro děti a šest dětských krémů o různých hmotnostech. Celkem vzniklá škoda byla ve výši 1 503,-Kč. Vzhledem k tomu, že byl muž se zbožím zadržen a nedošlo k žádnému poškození, bylo zboží vráceno zpět do prodeje. Podezřelý pachatel se následně policejní hlídce doznal, že zboží chtěl odcizit za účelem dalšího prodeje a získání tak finanční hotovosti ve svůj prospěch.

Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že tento podezřelý muž se již v minulosti dopustil majetkové trestné činnosti a za tuto skutečnost byl Okresním soudem Kladno v roce 2017 odsouzen za úmyslný trestný čin krádeže. Policejní hlídka podezřelého čtyřiadvacetiletého muže převezla na obvodní oddělení Kladno Kročehlavy k provedení prvotních a procesních úkonů. Nyní je podezřelý z trestného činu krádeže.  

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

30. října 2018

vytisknout  e-mailem