Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při krádežích pohonných hmot byla poškozena vozidla

KLADENSKO - Jeden zloděj pohonných hmot byl dopaden. 

Policisté z obvodního oddělení P ČR Zlonice v současné době prošetřují dva případy krádeže pohonných hmot z vozidel v obci Velvary.
 
K prvnímu případu krádeže došlo v brzkých ranních hodinách ve středu 29. října 2014 před třetí hodinou. Na linku 158 tento incident zavolal oznamovatel, který i podezřelého pachatele zastavil v osobním vozidle. Na základě oznámení byla do obce Velvary vyslána ihned policejní hlídka, která po příjezdu na místo zjistila, že podezřelým je dvacetiletý mladík z Velvarska.
 
Podezřelý svým jednáním způsobil celkem škodu 3 300,-Kč, a to tím, že ze zaparkovaného osobního vozidla v ulici Malovarská v obci Velvary odcizil pohonné hmoty v hodnotě 1 300,-Kč a z těchto důvodů značně poškodil část vozidla, čímž vznikla škoda ve výši 2 000,-Kč. Nyní je podezřelý z trestného činu krádeže.
 
Téhož dne po čtvrté hodině bylo opět na linku 158 oznámeno další odcizení pohonných hmot v obci Velvary, ale tentokrát na parkovišti nedaleko benzinové čerpací stanice. V tomto případě dosud neznámý pachatel po překonání uzamčení a částečného poškození nádrže odcizil celkem tři sta litrů motorové nafty z nákladního vozidla, které zde bylo zaparkováno od 28. října 2014. Společnosti byla odcizením nafty způsobena celková škoda ve výši
10 900,-Kč.
 
Policisté i tento případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže a po pachateli intenzivně pátrají.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
30. října 2014

vytisknout  e-mailem