Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Při krádežích využíval vymyšlený příběh

CHOMUTOVSKO - Odhalen byl díky spolupráci napříč republikou, zadržen pak díky všímavé policistce. 

Krádež, které se původně neznámý pachatel dopustil na 67letém seniorovi v Klášterci nad Ohří, kriminalisté objasnili. Vyšetřovatel za její spáchání stíhá 40letého muže. Ten měl u obchodního domu oslovit seniora s vymyšlenou legendou, že je ze Slovenska a potřebuje nějaké peníze na benzín na návrat domů. Poškozený mu nabídl drobné mince v hodnotě 80 korun. To však dotyčný odmítl s tím, že potřebuje větší částku a nabídl k prodeji parfémy. Senior s koupí souhlasil a šel si vybrat do bankomatu peníze. Přitom se však k němu muž nepozorovaně přiblížil a ve chvíli, kdy bankomat vydal celkem 5 tisíc korun, sebral je sám a z místa utekl.

Muže se podařilo dopadnout díky operativnímu šetření, jehož součástí byla i spolupráce s dalšími složkami policie napříč republikou. Právě kolegové z Prahy pomohli kadaňským kriminalistům odhalit totožnost podezřelého muže. Sami s tímto člověkem totiž nedávno měli co do činění kvůli podobně provedené krádeži, které se měl dopustit před pár měsíci v Praze. Také tehdy měl použít legendu o tom, že cestuje na Slovensko a došly mu peníze na benzín.

Poté, co se podařilo zjistit totožnost podezřelého, vyžádali si kadaňští kriminalisté od státního zástupce souhlas s mužovým zadržením. Ten získali, bylo však ještě třeba dotyčného najít a zadržet. Pomohla náhoda a všímavost zástupkyně vedoucího z obvodního oddělení Policie ČR v Klášterci nad Ohří, která si ve svém volnu v autě na parkovišti u supermarketu všimla muže odpovídajícího podobě podezřelého. Sledovala ho, současně zalarmovala kolegy ve službě a naváděla je za vozidlem, které mezitím místo opustilo. Hlídka kláštereckých policistů díky tomu vzápětí vozidlo zastavila a ukázalo se, že jedním z cestujících je skutečně hledaný 40letý cizinec. Byl zadržen a obviněn z krádeže.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 12.10.2023

vytisknout  e-mailem