Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Při loupeži chtěl útočit sprejem a zapalovačem

Kriminalisté se domnívají, že mladý lupič by mohl mít na svědomí i tři prozatím neobjasněné loupeže z roku 2011. 

Kriminalisté z pražské Palmovky vyšetřují od 6. ledna loupežné přepadení, které se odehrálo krátce před půl desátou večerní na čerpací stanici Českobrodská v Hloubětíně. Neznámý mladý muž si nejprve zakoupil nápoj, cigarety a zapalovač, odešel z prodejny a pak se po deseti minutách vrátil. Když ale přistoupil k prodejnímu pultu, namířil na obsluhu sprej, pod kterým měl zapalovač a požadoval vydání veškeré tržby. Od prodavače obdržel finanční hotovost s pár tisíci korunami a při odchodu ještě utrousil: „Omlouvám se“. Na místo okamžitě vyrazili policisté včetně kriminalistů a psovoda se speciálně vycvičeným psem Orbim, ovšem pátrání po mladém lupiči bylo negativní. Během ohledání místa činu však kriminalisté zajistili několik důležitých stop včetně kamerového záznamu, na kterém je lupič zachycený. Hledaný muž je podezřelý ze spáchání trestného činu loupeže a v případě dopadení mu hrozí až desetileté vězení.
 
Kriminalisté při vyhodnocování kamerových záznamů zjistili, že tento lupič by mohl mít na svědomí i další tři neobjasněná loupežná přepadení z roku 2011, protože způsob provedení a popis hledaného se významným způsobem shoduje. O těchto případech jsme veřejnost informovali prostřednictvím tiskové zprávy zde:
 
http://www.policie.cz/clanek/opakovane-prepadl-stejnou-cerpaci-stanici.aspx
 
Kriminalisté pátrají po muži ve věku kolem 25 let, který je vysoký asi 170 centimetrů, štíhlé postavy. Má světlou pleť a během loupeže měl několikadenní strniště. Oblečený byl do tmavě modré mikiny s kapucí, kterou měl na hlavě a pod ní měl nasazenou tmavou čepici s kšiltem. V době přepadení měl dioptrické brýle s obdélníkovými obroučkami.
 
Jakékoliv informace k hledanému lupiči přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně Policie ČR.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 12. 2. 2013
Odkazy do noveho okna

Podezřelý lupič

Podezřelý lupič 

Detailní náhled

Přepadení se sprejem a zapalovačem

Přepadení se sprejem a zapalovačem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem