Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Při loupeži mu vzal koně

ÚO Bruntál - krnovští kriminalisté šetřili loupežné přepadení, kdy poškozený přišel o koně a jiné zprávy z okresu 

 Oloupil ho o koně
koník Ferda.jpg
Loupežné přepadení, při kterém byl 30letý muž okraden o velmi netradiční hodnotu a to živého koně, šetřili ve čtvrtek 22.9.2011 krnovští kriminalisté.
Poškozený celou událost přišel oznámit včera odpoledne přímo krnovským kriminalistům. K loupeži mělo dojít v lese, v katastru obce Radim, v dopoledních hodinách dne 22.9.2011. Pachatel měl vyzvat poškozeného k vydání finanční částky 5 tisíc Kč, kterou mu poškozený měl dlužit a udeřit ho dlaní do tváře. Rukama ho měl povalit na zem, kde mu měl říct, že si místo peněz vezme jeho zvíře a to živého koně, se kterým poškozený pracuje v lese. Valacha v hodnotě 50 tisíc Kč podezřelý odvázal od stromu a naložil do nákladního vozidla. Při odjezdu poškozenému ještě sdělil, že koně prodá. Kriminalisté zvíře u pachatele zajistili a následně vrátili majiteli. 32letému muži ještě ten den sdělil policejní komisař SKPV obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Muž ke svému obvinění policistům sdělil, že mělo jít pouze o žert a snažil se bagatelizoval svou trestnou činnost.
 
Krádeže z neuzamčených kanceláří
Krádeže dvou peněženek z neuzamčených kanceláří šetří policisté z Bruntálu. Jeden z poškozených měl v peněžence hotovost kolem 20 tisíc Kč.
            Odcizení peněženky s doklady, finanční hotovostí 730 Kč, platebními kartami a jinými písemnostmi nahlásila včera 21.9.2011 policistům 52letá žena. Prozatím neznámý pachatel využil neuzamčených dveří jedné z kanceláří na úřadu v Bruntále na ulici Nádražní. Vešel dovnitř a odcizil peněženku. Způsobená škoda činí 2 730 Kč.
            Další neuzamčené kanceláře v areálu objektu společnosti na ulici Zeyerova využil pachatel a z kapsy bundy, která byla odložena na věšáku, odcizil peněženku. V ní měl majitel, doklady, stravenky a finanční hotovost 19 940 Kč, kterou chtěl použít na nákup stavebního materiálu. Způsobená škoda činí přes 20 tisíc Kč.
 
Z firmy odcizil hned čtyři vrtačky
O čtyři vrtačky přišel majitel firmy v Rýmařově. Dosud neznámý pachatel násilně vnikl do dílny firmy na ulici Rýmařovská. Odcizil čtyři různé vrtačky v celkové hodnotě 14 tisíc Kč. 
 
Napadal hosty i obsluhu restaurace - zahájení tr. stíhání
V těchto dnech policejní komisař SKPV Krnov zahájil trestní stíhání 38letého muže pro přečiny ublížení na zdraví, vydírání a výtržnictví. Je mu kladeno za vinu, že dne 10.6.2011 ve večerních hodinách měl ve Městě Albrechticích - Hynčice v restauraci sportovního areálu před hosty a po slovní rozepři vyzvat 34letého poškozeného, aby ho následoval ven. Zde ho měl fyzicky napadnout a způsobit mu zranění, pro které se léčí do dnešních dnů. Po útoku se měl vrátit zpět do pohostinství a vulgárně urážet návštěvníky a vykazovat je z restaurace. Měl také demolovat zařízení a způsobit škodu ve výši 3 tisíce Kč. Případ šetří krnovští kriminalisté.
 
Vloupal se do plachetnic a odcizil lodní motory
Krádež lodních motorů přímo z plachetnic oznámili ve středu poškození policistům z Bruntálu.
V době od 20. do 21.9.2011 neznámý pachatel vnikl v obci Nová Pláň v přístavišti vodního díla Slezská Harta do dvou plachetnic. Z kajut odcizil lodní motor a další věci - např. gelovou trakční baterii, záchranné vesty a nářadí. Z jedné plachetnice vzal ještě z boxu autobaterii Banner. Svým jednáním majitelům způsobil celkovou škodu přes 21 tisíc Kč.
 
Prudce zabrzdil a přelétl přes řidítka
Nehodu s lehkým zraněním cyklisty šetřili ve středu 21.9.2011 dopravní policisté mezi obcemi Horní Životice a Svobodné Heřmanice. K nehodě došlo tak, že skupinka cyklistů se začala řadit k pravému okraji z toho důvodu, že v protisměru jel traktor. 21letý cyklista, který jel u konce skupinky začal prudce brzdit, aby nesjel za okraj vozovky a přelétl přes řidítka. Při pádu na komunikaci se lehce zranil. Na jízdním kole vznikla škoda ve výši 10 tisíc Kč. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu.
 
Nafta, batoh i podkovičky
V Rýmařově v lese poblíž obce Stránské v době od 20. do 21.9.2011 pachatel vnikl násilně do nádrže zaparkovaného pracovního stroje a odcizil 150 litrů motorové nafty. Pachateli to zřejmě nestačilo a tak ještě vzal i kovovou pístnici na hydrauliku, pružinu k měřícímu kolečku, batoh, litinové spony a kovové podkovičky. Způsobená škoda činí 27 400 Kč.
 
Dřevo neoprávněně vytěžil a odcizil
V době od 16. do 19.9.2011 v lese u obce Jiříkov - Těchanov pachatel vytěžil a odcizil pět javorů a čtyři buky. Při své nekalé činnosti poškodil ještě dalších dvanáct stromů. Způsobená škoda je přes 9 tisíc Kč.
 
Poškození zvonků
Bruntálští policisté v těchto dnech po obdržení vyčíslení škody překvalifikovali přestupek proti majetku na přečin poškozování cizí věci. Toho se měl dopustit prozatím neznámý pachatel na ulici Horní, když v době od 9. do 10.9.2011 u vchodových dveří jednoho z panelových domů poškodil venkovní zvonky. Svým jednáním způsobil škodu přes 10 tisíc Kč. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až do výše jednoho roku.
 
Žena měla přes 4 promile
Krnovští policisté dne 21.9.2011 dvě hodiny po poledni jeli prověřit oznámení o napadení v bytě na ulici Petrovická. Po příjezdu na místo hovořili s 37letou oznamovatelkou, která byla v silně podnapilém stavu, špatně komunikovala a pouze uváděla, že byla napadena otcem. Při dechové zkoušce jí policisté naměřili 4,39 promile. Její otec byl také zjevně v podnapilém stavu, ale odmítl dechovou zkoušku. Policistům sdělil, že s manželkou chtěli, aby si dcera šla lehnout, protože toho hodně vypila. Měl jí chytit za rameno a ona začala křičet, že zavolá policii. Oznamovatelka nebyla zraněná a nežádala lékařské ošetření.
 
Neoprávněně odebíral energii
Vrbenští policisté sdělili 22.9.2011 ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže 61letému muži. Ten se měl svého protiprávního jednání dopustit tím, že v době od 23.9.2010 do 28.3.2011 v Karlovicích měl odstranit v rodinném domě, kde byl v podnájmu, plombu na elektrické rozvodné skříni. Odběr byl pozastaven pracovníků elektráren z důvodu nezaplacení pohledávek. Následně měl zapojit pojistky ve všech fázích a odebírat elektrickou energii neoprávněně. Způsobená škoda činí přes 14 tisíc Kč.
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr♦mvcr.cz
23.9.2011

vytisknout  e-mailem