Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Při loupeži muž použil paralyzér

TŘEBÍČSKO: Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže 

Třebíčští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže, který nejdříve okradl a poté i přepadl svoji bývalou přítelkyni. Při loupeži navíc proti dívce, které ještě nebylo ani osmnáct let, použil paralyzér. Přepadené přispěchal na pomoc svědek a na místo byla přivolána policejní hlídka. Přepadená dívka neutrpěla při přepadení zranění. Policisté muže zadrželi a kromě paralyzéru zajistili u muže ještě nůž. Pětadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů, v minulosti byl již soudně trestán. Na obviněného muže byl podán návrh na vzetí do vazby.
 
Ke spáchání loupežného přepadení došlo ve středu 14. října před třetí hodinou odpoledne v Moravských Budějovicích. Prověřování případu převzali kriminalisté třebíčského územního odboru, kteří zahájili úkony trestního řízení pro spáchání násilného trestného činu. Místo činu ohledal a zadokumentoval kriminalistický technik, který také zajistil stopy. Kriminalisté začali okamžitě případ prověřovat, provedli šetření, výslechy osob a shromáždili důkazy.
 
Při prověřování případu kriminalisté dále zjistili, že podezřelý muž přepadenou dívku o tři dny dříve, v neděli 11. října, ještě okradl. V odpoledních hodinách se potkali na náměstí a muž dívce odcizil její mobilní telefon, který měla v kapse, poté nasedl na jízdní kolo a ihned ujel.
 
Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání muže. „Pětadvacetiletý muž z Třebíčska byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu krádeže,“ řekl npor. Mgr. Josef Vodák, vedoucí oddělení obecné kriminality.
Obviněný muž byl v minulosti již soudně trestán, v polovině letošního června byl odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou na dva roky.
Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby.
 
Případ kriminalisté dále vyšetřují, mimo jiné také prověřují, zda se muž vůči dívce nedopustil ještě dalšího trestného činu. 
 
Za spáchaný zvlášť závažný zločin loupeže hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
16. října 2015

vytisknout  e-mailem