Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Při nakupování byly okradeny

KROMĚŘÍŽSKO: Zloděj využil jejich nepozornosti. 

Včera odpoledne oznámila kroměřížským policistům devětasedmdesátiletá žena, že jí někdo ukradl kabelku. Paní se krátce před polednem vydala na nákup do jednoho z obchodních domů v Kroměříži. Tašku si odložila do nákupního vozíku. Zloděj zřejmě využil situace, kdy se na chvíli vzdálila od vozíku, který nechala stát bez dozoru v uličce mezi regály a šla vybírat textilní zboží. V nestřeženém okamžiku jí pak tašku vzal, aniž by ho při tom zahlédla. Během chvilky tak přišla o peněženku s penězi, o osobní doklady, platební kartu, ale i o mobilní telefon. Škoda, kterou jí zloděj způsobil krádeží věcí, byla předběžně vyčíslena na částku čtyři tisíce korun.
Obdobný případ včera odpoledne řešili také bystřičtí policisté. V nákupním středisku v Bystřici pod Hostýnem byla okradena pětašedesátiletá žena. Také ona při nakupování přišla o svou kabelku, kterou měla uloženou ve vozíku. I v tomto případě pachatel využil nepozornosti starší paní, která při nakupování od vozíku odcházela a ponechávala ho bez dozoru. Zloděj krádeží získal nejen kabelku, ale také osobní doklady, platební kartu, mobilní telefon a peněženku se třemi a půl tisíci korunami. Celková škoda pak přesáhla částku šest a půl tisíc korun. 
Kroměřížští i bystřičtí policisté nyní po pachatelích trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku pátrají. V případě dopadení jim hrozí až dva roky vězení.
 
Doporučujeme v místech většího výskytu lidí věnovat zvýšenou pozornost svým věcem, neponechávat je volně odložené bez dozoru, nenosit u sebe vyšší finanční hotovost a cennosti schovávat u sebe.
 
14. června 2012, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem