Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Při nehodách se těžce zranila cyklistka i malý chlapec

JIHLAVSKO: Při další dopravní nehodě vytlačil řidič druhé auto ze silnice 

V úterý 3. července došlo v Jihlavě k vážné dopravní nehodě, při které se těžce zranila cyklistka. Před desátou hodinou dopoledne jela jednaosmdesátiletá žena na jízdním kole po ulici Jiřího z Poděbrad ve směru k ulici Havlíčkova. Při jízdě havarovala. Při pádu na silnici se cyklistka těžce zranila. Zraněné ženě pomohl náhodný svědek, který zároveň přivolal zdravotnickou záchrannou službu. Cyklistka byla převezena do jihlavské nemocnice. Provedenou dechovou zkouškou policisté u ženy požití alkoholu vyloučili. Příčinu a další okolnosti dopravní nehody policisté šetří.
 
Batelov 3. 7. 2012Batelov 3. 7. 2012
 
Při nárazu auta do stromu se těžce zranilo dítě
V úterý 3. července jela před čtvrtou hodinou odpoledne šestatřicetiletá řidička vozidla Škoda Fabia ve směru od Batelova na obec Rácov. Při jízdě s automobilem najela na pravou krajnici a poté vyjela mimo vozovku, kde vozidlo narazilo do stromu. Při dopravní nehodě se zranila řidička a její osmiletý spolujezdec. Chlapec utrpěl těžké zranění a byl letecky transportován do brněnské nemocnice. Zraněná řidička byla převezena do nemocnice v Jihlavě. Policisté provedli u ženy dechovou zkoušku, při které požití alkoholu nezjistili. Škodu na vozidle předběžně vyčíslili na sedmdesát tisíc korun. Provedeným šetřením na místě policisté dále zjistili, že dítě bylo ve vozidle přepravováno řádně v zádržném systému. Chlapec seděl na podsedáku a byl připoután bezpečnostním pásem. Příčinu a další okolnosti této vážné dopravní nehody policisté prověřují. 
 
 
Řidička nedala protijedoucímu vozidlu přednost v jízdě
V úterý 3. července vyjížděli policisté před druhou hodinou odpoledne k dopravní nehodě, ke které došlo na ulici Brněnská v Jihlavě na křižovatce u vjezdu do podzemní garáže obchodního centra. Pětačtyřicetiletá řidička vozidla Opel jela ve směru od Velkého Beranova. Při odbočování vlevo nedala přednost v jízdě protijedoucímu automobilu Škoda Octavia, které jelo ve směru od centra, a došlo ke střetu. Po nárazu bylo vozidlo Škoda odmrštěno na sloup veřejného osvětlení. Při dopravní nehodě se zranil čtyřiatřicetiletý řidič automobilu Škoda a jeho dvě spolujedoucí. Policisté provedli u řidičů dechovou zkoušku, při které požití alkoholu u obou vyloučili.  Škodu na vozidlech předběžně vyčíslili na pětasedmdesát tisíc korun. Komunikace byla po nehodě obtížně průjezdná a dopravu na místě řídili kyvadlově strážníci městské policie.
 
Jihlava 3. 7. 2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Střet vozidla s chodcem
Policisté šetří dopravní nehodu, ke které došlo v úterý 3. července v obci Jeclov. Po šesté hodině večer se na silnici před tenisovými kurty střetlo vozidlo Citroen Berlingo s chodcem. Podle dosavadního šetření dvaatřicetiletý řidič automobilu v tu dobu couval. Při nehodě se lehce zranil třicetiletý chodec, který byl lékařem zdravotnické záchranné služby na místě ošetřen. Policisté provedli u řidiče vozidla i chodce dechovou zkoušku, při které požití alkoholu u obou vyloučili. Příčinu a další okolnosti dopravní nehody policisté šetří.
 
 
Řidič vytlačil druhé auto ze silnice
Ke střetu dvou vozidel v obci Čížov vyjížděli policisté v úterý 3. července po šesté hodině večer. Třiatřicetiletý řidič automobilu Ford Mondeo jel ve směru od Jihlavy. Při odbočování vlevo na místo ležící mimo pozemní komunikaci ohrozil za ním jedoucího pětačtyřicetiletého řidiče vozidla VW Passat. V době, kdy byl předjížděn automobilem Passat, začal řidič vozidla Ford odbočovat a narazil do přední části vozidla VW. V důsledku nárazu vyjel automobil VW Passat mimo pozemní komunikaci, kde v příkrém svahu havaroval a následně se automobil převrátil na střechu. Ke zranění osob při nehodě nedošlo. Policisté provedli u řidičů dechovou zkoušku, při které požití alkoholu u obou vyloučili. Škodu na vozidle Ford vyčíslili předběžně na třicet tisíc korun. Na automobilu VW Passat vznikla škoda přibližně 170 tisíc korun.  
 
Čížov 3. 7. 2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
4. července 2012
 

 

vytisknout  e-mailem