Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Při nehodě se těžce zranil motocyklista

ŽĎÁRSKO: Motocykl se střetl s vozidlem 

Ve středu 24. června došlo na Žďársku k vážné dopravní nehodě. Při střetu s vozidlem se těžce zranil motocyklista.
Před čtvrtou hodinou odpoledne jel osmapadesátiletý řidič vozidla Citroen Berlingo po komunikaci ve směru od obce Polnička ke křižovatce se silnicí první třídy číslo 37 mezi obcemi Stržanov a Vojnův Městec. Vjel do křižovatky v době, kdy jel po hlavní silnici ve směru od obce Stržanov řidič motocyklu Suzuki a došlo ke střetu.
Dvaačtyřicetiletý motocyklista utrpěl při nehodě vážná zranění, zdravotnickou záchrannou službou byl letecky transportován do brněnské nemocnice.
Policisté místo dopravní nehody ohledali a zadokumentovali, dále provedli šetření. Provedenou dechovou zkouškou požití alkoholu u obou řidičů nezjistili. Na vozidle vznikla škoda přibližně padesát tisíc korun, škoda na poškozeném motocyklu byla předběžně vyčíslena na devadesát tisíc korun.
Místo bylo po dopravní nehodě průjezdné jedním jízdním pruhem a policisté řídili dopravu kyvadlově.
Příčinu a veškeré okolnosti nehody policisté dále prověřují.
 
Další motocyklista se ve středu 24. června zranil na Žďársku po páté hodině večer. Šestnáctiletý řidič motocyklu Jawa jel po silnici v obci Blízkov ve směru k obci Kochánov. Při projíždění zatáčky přejel do protisměru, kde v tu dobu jela osmatřicetiletá řidička vozidla Škoda Octavia, a došlo ke střetu. Při dopravní nehodě se motocyklista zranil a musel být na ošetření převezen do nemocnice. Provedenou dechovou zkouškou policisté u obou řidičů požití alkoholu vyloučili. Poškozením motocyklu a vozidla vznikla škoda přibližně patnáct tisíc korun. Policisté místo dopravní nehody ohledali a zadokumentovali, příčinu a okolnosti nehody dále šetří.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
25. června 2015

vytisknout  e-mailem