Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Při nehodě u Globusu čtyři zranění

LIBEREC - V pátek vyjížděli dopravní policisté k nehodě u OC Globus. Řidič Fordu naboural do boku odbočujícího vozu. V něm ještě seděla mladá žena a tříměsíční kojenec. Viník nehody měl pozitivní dechovou zkoušku a několik platných zákazů řízení motorových vozidel. 

V pátek krátce po půl páté přijali policisté operačního střediska Krajského ředitelství policie Libereckého kraje z linky 112 oznámení o dopravní nehodě, která se stala před obchodním centrem Globus. 27letý muž, který řídil osobní vozidlo Ford Escort, naboural do boku Nissanu Micra, jehož řidič právě odbočoval. Vozidlo Ford bylo po nárazu odhozeno na sloup veřejného osvětlení a dále poškodilo ještě dvě zaparkovaná auta. Při nehodě utrpěl zranění řidič Nissanu, přičemž ve vozidle seděla ještě mladá žena s tříměsíčním kojencem. Ty vyvázly bez zranění. Zranění utrpěli také tři spolujezdci (dva muži a jedna žena) z vozidla Ford. Krom toho byla způsobena hmotná škoda na veřejném osvětlení a vozidlech, která přesahovala částku 150 tisíc korun.

Dechová zkouška částečně vysvětlila, proč jízda muže takto dopadla. V dechu mu policisté naměřili 2,40 promile alkoholu. Následně pak ještě zjistili, že je neřidič a v současné době má čtyři platné zákazy řízení motorových vozidel.

Viníka nehody, 27letého neřidiče, policisté ihned po nehodě zadrželi a umístili ho do policejní cely. Celý spisový materiál budou dopravní policisté po zadokumentování nehody postupovat službě kriminální policie a vyšetřování. Viník nehody je podezřelý ze dvou trestných činů, a to z maření výkonu úředního rozhodnutí a z ohrožení pod vlivem návykové látky.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
24. 6. 2013

 

vytisknout  e-mailem