Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Při nehodě zemřeli tři lidé

TŘEBÍČSKO: Čelní střet osobního auta a kamionu má fatální následky 

Ve středu 16. listopadu ráno kolem šesté hodiny jsme na integrovaném operačním středisku přijali oznámení o tragické dopravní nehodě, která se stala na silnici I/38 za Moravskými Budějovicemi směrem na Znojmo.

Policisté na místě zjistili, že se nehoda stala na přímém úseku silnice.  Čelně se zde střetlo osobní vozidlo tovární značky Škoda Fabia combi s nákladním vozidlem. Osobní vozidlo jelo ve směru od Znojma na Jihlavu. Jeho řidič zatím z nezjištěných příčin vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem, které jelo od Jihlavy na Znojmo.  Po nárazu začalo osobní vozidlo hořet. Nehoda má fatální následky – v osobním vozidle zemřeli tři lidé. Jednalo se o celou osádku osobního vozidla.

Místo nehody bylo po dopravní nehodě po dobu šesti hodin zcela neprůjezdné. Policisté odkláněli dopravu ve směru od Jihlavy na odbočce na Vesce a přes Častohostice a Blížkovice zpět na silnici I/38. V opačném směru od Znojma vedla objízdná trasa z Grešlového Mýta přes obce Hostim a Zvěrkovice zpět na silnici I/38. Ve 12.00 hodin byl v místě nehody částečně obnoven provoz a místo je průjezdné kyvadlově. Provoz na místě řídí policisté.

Od začátku letošního orku do dnešního dne jsme na silnicích Kraje Vysočina šetřili 3 620 dopravních nehod. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku jde o mírný dvouprocentní nárůst počtu nehod. Při letošních nehodách Na Vysočině zemřelo 26 osob, 116 dalších utrpělo těžké zranění a 1270 bylo zraněno lehce.

vytisknout  e-mailem