Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Při noční akci zkontrolována stovka řidičů

LIBEREC - Zjištěno šestnáct přestupků, tři alkoholy 

Z pátka na sobotu proběhla na Liberecku rozsáhlá dopravně bezpečnosti akce, jejíž prioritou byly zejména kontroly na alkohol. Tedy zda řdiči nesedají za volant auta poté, co předtím pili alkohol nebo "experimentovali" s drogami.
Při dopravně bezpečnostní akci, která trvala šest hodin a končila v sobotu ve tři hodiny ráno, vystřídali policisté více jak čtyři desítky stanovišť v celém okrese Liberec a zkontrolovali 101 řidičů.  Přestupky zjistili u šestnácti řidičů, z nichž dvanáct vyřešili udělením blokových pokut v částce necelých čtyř tisíc korun. Řidiči platili zejména za nevyhovující technický stav auta.
Další tři přestupky řidičů policisté oznámili místně příslušným odborům dopravy. Tito řdiči před jízdou pili, což potvrdili orientační dechové zkoušky. Nejvíce bylo naměřeno řidiči favoritu, kterého policisté kontrolovali v Jáchymovské ulici. Řidič nadýchal 1,8 promile a je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Jeden z kontrolovaných řidičů skončil v policejní cele a byl obviněn z útoku na veřejného činitele. Policisté ho stavěli v Bendlově ulici v octávii.  56 letý řidič reagoval na zastavení policistů tím způsobem, že na hlídku začal najíždět a ohrožoval je. Policista musel využít z obavy o svůj život varovné výstřely. Muže pak po následném pronásledování policisté zadrželi a nyní už je obviněn z trestného činu útoku na veřejného činitele.

 

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 466 207

vytisknout  e-mailem