Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Při opileckém parkování naboural

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Opilý řidič naboural téměř před zraky policistů.  

 

Za uplynulý týden klesl na polovinu počet řidičů držících při jízdě v ruce telefonní přístroj. Stejně tak se zmenšila skupina řidičů, kteří projeli křižovatkou na červenou nebo nedali přednost. Počty řidičů nepřipoutaných bezpečnostním pásem zůstávají při srovnání podobné, stejně jako skupina šoférů přistižených při rychlé jízdě. Naprosto stejný je počet opilých řidičů.

Mezi pětici přistižených opilých se počítá také třiapadesátiletý muž, který v noci na 3. března řídil v Uherském Hradišti osobní peugeot. Řidič zajížděl v centru na místo podélného parkování. Přední částí peugeotu ale narazil do zaparkovaného VW. Hned poté couvl, ale způsobenou škodu kolem pětadvaceti tisíc korun už zpět vzít nemohl. Poblíž byla hlídka hradišťských policistů, kteří jeho nehodu viděli a ihned šli za řidičem. Při dechové zkoušce vyšlo najevo, že řidič má v sobě 2,4 promile alkoholu. Policisté muže zadrželi a eskortovali na policejní oddělení. Tam mu zadrželi řidičský průkaz a zjistili, že muž řídil poté, co večer údajně vypil dvě piva a pět malých slivovic. Za spáchání nehody pod vlivem alkoholu je muže podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu ze zákona hrozí až tři roky vězení.

O den později zastavili bojkovičtí policisté felicii, jejíž řidič neměl za volantem auta co dělat. Šestatřicetiletý muž mohl hlídce předložit jen občanský průkaz, protože řidičský průkaz mu byl v minulosti zadržen. Policisté muže zajistili, odvezli na policejní oddělení, kde mu sdělili, že je podezřelý ze spáchání přestupku, za který mu hrozí pokuta až deseti tisíc a zákaz řízení od šesti měsíců až na jeden rok.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 2. – 8. 3. 2012


 

2. – 8. 3. 2012

24. 2. – 1. 3. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

5

5

Řidič pod vlivem drog

0

1

Překročení maximální rychlosti

35

29

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

6

13

Nepoužití bezpečnostních pásů

13

12

Telefonování za jízdy

14

34

Špatný technický stav vozidla

29

19

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

2


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. březen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem