Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Při pátrání po hledaném muži objevili varnu

ŠTERNBERSKO - Olomoučtí kriminalisté narazili při pátrání po hledaném muži na varnu pervitinu. 

Tu objevili ve stodole rodinného domu v obci na Šternbersku.

2.jpgK události došlo koncem května. Kriminalisté měli poznatek, že se v rodinném domě v jedné obci na Šternbersku má zdržovat celostátně hledaný muž. Policisté proto neváhali a v ranních hodinách zavítali na udanou adresu. Když ale na místo dorazili a prohledali dům i s přilehlými nemovitostmi, hledaného muže neobjevili. Na místě je však překvapilo velké množství léků, různých chemikálií, laboratorního skla a obdobných předmětů, které, jak později kriminalisté zjistili, sloužily jejich 35letému majiteli k výrobě psychotropní látky metamfetamin, tzv. pervitin. Na místě se také nalezl odpadní produkt ze samotné výroby pervitinu.

Jak policisté dále zjistili, muž byl navíc za obdobný trestný čin v minulosti již odsouzen a v loňském roce si za něj dokonce odseděl několik měsíců za mřížemi.

Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Jelikož byl za obdobný čin v posledních třech letech odsouzen a potrestán, hrozí mu nyní vyšší trestní sazba. Dle trestního zákoníku mu hrozí v krajním případě trest odnětí svobody až na deset let.

por. Mgr. Ivana Skoupilová
04. června 2024

vytisknout  e-mailem