Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Při policejním zásahu zadrženo jedenáct osob

KARLOVARSKO – Tři skončili ve vazební věznici.  

Ve čtvrtek dne 19. listopadu 2015 proběhl v Karlovarském kraji policejní zásah, při kterém bylo zadrženo celkem 11 osob ve věku od 24 do 59 let. Tato skupina osob měla formou spolupachatelství opatřovat polotovary sklářských výrobků, tyto dále upravovaly a distribuovaly do provozoven v Karlovarském kraji. Výrobky vydávali za originály sklářské společnosti a pod cenou proti originálu je prodávali.

Kriminalisté provedli na různých místech několik domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor a pozemků, při kterých bylo zajištěno více jak tisíc výrobků, u kterých bylo dáno podezření, že se jedná o padělky výrobků sklářské společnosti. Dále byly zajištěny stroje a nástroje určené k opracování sklářských výrobků. Po celou dobu kriminalisté úzce spolupracovali se zástupci výrobce originálních sklářských výrobků, jejichž snahou bylo pomoci rozkrýt skupinu pachatelů a ochránit tak svoji značku před zneužitím, jakož i zabránit distribuci padělků na trh.

video zde

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání deseti osob, které obvinili ze spáchání přečinu Porušení práv k ochranné známce a jiným označením. Na šest z nich podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby. Tři muže pak soudce poslal do vazební věznice. V případě prokázání viny jim hrozí až pětiletý trest odnětí svobody, neboť se takového činu dopustili ve značném rozsahu.

nprap. Zuzana Týřová, 27. 11. 2015

Odkazy do noveho okna

Foto z místa činu

Foto z místa činu 

Detailní náhled

Foto z místa činu

Foto z místa činu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem