Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Při pondělních nehodách dva zranění

LIBEREC - Dopravní policisté řešili v pondělí hned dvě dopravní nehody, při kterých došlo ke zraněním. Naštěstí pouze lehkým.  

Dopravní policisté šetřili v pondělí mimo jiné i dvě nehody, při kterých došlo ke zranění účastníků. Naštěstí pouze lehkým.

K první z nich vyjížděli hned ráno, patnáct minut po sedmé. Řidička Škody Felicie, která jela ulicí Kunratickou směrem na Jablonec nad Nisou, nepřizpůsobila při projíždění pravotočivé zatáčky rychlost jízdy a v kombinaci s mokrou vozovkou došlo k tomu, že se s autem dostala do smyku. Auto již nedokázala ovládat a sjela ze svahu mimo silnici. 26letou řidičku odvezla z místa nehody sanita do Krajské nemocnice Liberec. Tam jí také policisté provedli orientační dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl negativní. Řidička dle zdravotníků utrpěla zranění, které bylo kvalifikováno jako lehké. Na místě nehody zasahovali i hasiči.

Druhá nehoda s lehkým zraněním se stala ve čtvrt na tři odpoledne. 37letý řidič Oplu Zafira, který jel ulicí Broumovskou směrem k ulici Jablonecká, neodhadl při odbočování rychlost, kterou se blížil cyklista jedoucí po Jablonecké ulici směrem na Vratislavice, nedal mu přednost v jízdě a došlo mezi nimi ke střetu. Hůře z tého nehody vyvázl cyklista, který po srážce s autem spadl na vozovku a utrpěl lehké zranění. S ním byl převezen do liberecké nemocnice a po ošetření propuštěn. Jak dvaatřicetiletý cyklista, tak i řidič osobního vozu, měli negativní dechové zkoušky. Způsobená škoda činila patnáct tisíc korun.



mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
28. 5. 2013

 

vytisknout  e-mailem