Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Při poslední krádeži zadržen

CHOMUTOV - Důvěřivý senior, Okradená maminka... 

Při poslední krádeži zadržen
37letý Jirkovák se vloupal tento týden do samostatně stojící garáže u rodinného domu v Chomutově.  Na místě našel baterii k mobilnímu telefonu, kterou sebral. Z krádeže se neradoval dlouho, byl zadržen. Policisté zjistili, že za obdobné jednání byl podmínečně odsouzen Okresním soudem Chomutov již v srpnu letošního roku. Že si ponaučení nevzal a v krádežích pokračoval, prokázalo další vyšetřování. Od července totiž spáchal dalších deset vloupání v Kadani, Klášterci nad Ohří a Jirkově. Zaměřil se na garáže a auta. Odnesl dlažbu, spárovací hmotu, kolečkové brusle, tiskárnu, doklady, instalační materiál a vodoměry, pneumatiky, okapové svody a malý motocykl. Z garáže v Klášterci nad Ohří odejel se zaparkovaným vozidlem, v Jirkově zase z auta demontoval všechna kola s pneumatikami a vozidlo podložil dlažebníma kostkama. Celková škoda se vyšplhala na téměř 246 tisíc korun. Pachatel byl obviněn z krádeže a porušování domovní svobody, obvinění si převzal a po nezbytných úkonech skončil v policejní cele. Na státní zastupitelství byl podán návrh na vzetí jmenovaného do vazby.
 
Důvěřivý senior
65letý muž z Chomutova doplatil na svoji důvěřivost. Do bytu v ulici Matěje Kopeckého pustil dvě neznámé ženy, které chtěly použít jeho toaletu. Byla to však záminka k tomu, aby pachatelky využily chvilkovou nepozornost poškozeného, byt prohledaly a sebraly dva mobilní telefony a peníze. Škoda činí 5500 korun. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Okradená maminka
Domů bez kabelky se včera vrátila mladá žena z okresního města. Při návštěvě dětského hřiště v parku odložila kabelku do kočárku a nevěnovala jí dostatečnou pozornost. Příležitost využil neznámý zloděj a kabelku sebral. Kromě hotovosti přišla žena o osobní doklady, škodu vyčíslila na necelých 9 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže.
 
Opilý způsobil nehodu
Včera, krátce po poledni, vyšetřovali policisté dopravní nehodu, ke které došlo na přemostění silnice 1/13 poblíž Lipské ulice. 56letý muž z Jirkova tudy projížděl s vozidlem Audi A4 ve směru od Karlových Varů. Při průjezdu úsekem, kde se prování stavební práce jízdu nezvládl, nepřizpůsobil rychlost jízdy a narazil do betonové zábrany. I když si vylomil kolo, pokračoval v jízdě a zastavil se až v době, kdy narazil do dalších betonových zábran a svodidla. Provedená dechová zkouška prokázala, že muž řídil pod vlivem návykových látek – alkoholu. Přístroj naměřil úctyhodných 2,83, 2,81 a následně 3,24 promile alkoholu v dechu. Na vozidle vznikla škoda za 30 tisíc korun, na dalším zařízení pak škoda ve výši 4 tisíce korun. Na pachatele čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
27. září 2012
nprap. Marie Pivková  
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem