Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Při potyčce cizinec vytáhl nůž

BRNO: Jeden napadený muž zemřel v nemocnici. 

Aktualizace 12.06. 2023

Na rvačku nedaleko zastávky MHD policejní hlídku upozornila svědkyně. Policisté se rozběhli k místu incidentu, jeden z členů hlídky zajistil přivolání zdravotníků, druhý zjistil popis podezřelého (pachatele) a vzápětí si všiml osoby, která danému popisu odpovídala a pohybovala se poblíž na nástupním ostrůvku. Později zjištěný sedmatřicetiletý muž byl na místě zadržen.

Pro přesné určení jednotlivých rolí účastníků konfliktu jsou klíčové výpovědi nejen samotných aktérů, ale i svědectví. Právě proto znovu případné svědky žádáme: Pokud byl někdo očitým svědkem (s policisty dosud nebyl v kontaktu) a viděl konflikt, případně ví, co mu v tramvaji předcházelo, nechť se obrátí na  policisty prostřednictvím linku 158. Pokud nebudou vyslechnuti všichni svědci, nemůžeme být sdílnější.

Kriminalisté na objasnění všech okolností případu usilovně pracují. Podali jsme podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

mjr. Pavel Šváb, 12.06.23

V sobotu večer krátce před 20. hodinou došlo poblíž tramvajové zastávky Přístaviště v Brně-Bystrci k potyčce mezi několika osobami, při které jeden muž nožem napadl a zranil dvě osoby. Ty musely být s bodnořeznými poraněními převezeny do nemocnice. Jeden napadený později v nemocnici zemřel. Útočníka na místě policisté zadrželi a umístili do cely. Cizinec je podezřelý ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Kriminalisté se obrací na veřejnost se žádostí o pomoc. Jestliže jste byli svědky napadení, popřípadě víte, co mu předcházelo, okamžitě volejte tísňovou linku 158. Policisté taktéž uvítají videozáznamy z potyčky pořízené například na mobilní telefon.

por. Petr Vala, 11. června 2023.

vytisknout  e-mailem