Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Při požáru zemřel

LOUNY - Neštěstí v Lišanech; Uloupený mobil; Jízda v opilosti 

Neštěstí v Lišanech

V sobotu, krátce před půlnocí, vypukl v jednom rodinném domku v Lišanech na Lounsku požár. Při jeho likvidaci nalezli hasiči v podkroví zadního pokoje ohořelé tělo 45letého muže. Na místo byla kromě hasičů a policistů z obvodního oddělení vyslaná i kompletní výjezdová skupina Územního odboru služby kriminální policie a vyšetřování Louny a rovněž lékař záchranné služby. Ten již bohužel mohl konstatovat pouze smrt v důsledku popálení celého těla. Ve věci nařídili policisté soudní pitvu zemřelého. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na 150 000 Kč. Příčina a další okolnosti požáru jsou předmětem šetření lounských kriminalistů a hasičů.

Uloupený mobil

V sobotu odpoledne okradl 20letý mladík v žatecké ulici Komenského alej 14letého chlapce. Poblíž prodejny Lidl k němu přistoupil a požadoval po něm mobilní telefon zn. Nokia 5310 Xpress Music, který v té době držel poškozený v ruce. Přitom mu vyhrožoval fyzickou újmou na zdraví. Nezletilý chlapec mu z obavy o svůj život telefon předal, ale dál zloděje sledoval. Ten po chvilce došel svého známého a dále kráčeli společně. Okradený chlapec oba muže dohnal a prosil o navrácení mobilu. Výsledkem však bylo fyzické napadení mladého hocha, který od zloděje obdržel kopance do břicha a opět výhružky fyzickou likvidací. Statečný chlapec po tomto incidentu dále muže pronásledoval, ale již z větší vzdálenosti, a náhle uviděl vozidlo městské policie, které zastavil a strážníkům vše vylíčil. Ti následně muže zadrželi a mobilní telefon v hodnotě 3 700 Kč u něho zajistili. Dále aktéra předali policistům, kteří jej, po provedeném lékařském vyšetření spojeném s odběrem krve, umístili do policejní cely. Dechová zkouška prokázala u dotyčného 2, 67 promile alkoholu. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování aktéra obvinil ze spáchání trestného činu loupeže a po provedených úkonech jej následující den propustil na svobodu.

Jízda v opilosti

V neděli, kolem druhé hodiny ráno, kontrolovali policisté ve Vladimírské ulici v Lounech 31letého muže, který řídil vůz zn. Škoda Fabia. Řidič byl následně vyzván k orientační dechové zkoušce, která naměřila 2, 13 promile alkoholu v dechu řidiče. Opakovaná zkouška, cca po půlhodině, pak ukázala hodnotu 2, 29 promile alkoholu v dechu. Jak následně vyšlo najevo, řidič byl již za stejný skutek v minulosti potrestán. Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

 

vytisknout  e-mailem