Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Při práci nalezli pumu

CHOMUTOV - Z garáže zmizely okapy, Ženě sebral telefon.... 

Při práci nalezli pumu
Pracovníci, kteří prováděli výkopové práce na obchvatu Chomutova, nalezli včera ve Spořicích ve vyhloubeném výkopu kovový předmět, který připomínal leteckou pumu. Nález ihned oznámili na místní oddělení policie. Policisté okolí nálezu zajistili a na místo se dostavil služební pyrotechnik. Ten potvrdil, že se jedná o nevybuchlou, 250 kg těžkou, leteckou pumu americké výroby pocházející z II. světové války. Pumu si odvezl k likvidaci. Ke zranění osob nedošlo.
 
Z garáže zmizely okapy
19letý mladík z okresního města překonal oplocení rodinného domu v Meisnerově ulici a z domu odmontoval měděné okapy za 4 tisíce korun. Policisté zjistili, že se na místo vrátil již podruhé. Na začátku listopadu totiž odcizil z garážového přístřešku u domu měděný okapový svod a kromě toho poškodil další okap, tentokrát platový. Škoda se vyšplhala na 3500 korun. Další okapy se snažil odcizil z domu na Náměstí Dr. Beneše. Na místě ho však vyrušila žena, která krádež oznámila. Policisté pak na místě pachatele zadrželi. Muž se uvedeného jednání dopustil i přesto, že za krádeže stál před soudem v letech 2010 i 2011.
 
Ženě sebral telefon
V Klášterci nad Ohří vyšetřují krádež mobilního telefonu. Skutek oznámila žena, která košík s přístrojem odložila u výtahu v domu v Dlouhé ulici. Za krádež bude po zásluze potrestán 26letý místní obyvatel. Není to jeho první čin, kradl i v minulosti, naposledy stál před soudem v květnu letošního roku. Obvinění z krádeže se nevyhne.
 
Krádež ve škole
Do budovy základní školy v Jirkově vnikl zloděj. V přízemí vnikl do učebny, prohledal zásuvky psacího stolu učitele a nalezeným klíčkem si odemkl skříňku. Tam nalezl DVD přehrávač s ovladačem a věci odnesl. Zástupce školy vyčíslil škodu na 3200 korun. Po totožnosti neznámého pachatele pátrají policisté z místního obvodního oddělení.
 
Okradl sestru
Krádež peněz šetří jirkovští policisté. Poškozená uvedla, že jí z peněženky zmizelo téměř 6 tisíc korun. Muži zákona zjistili, že skutek má na svědomí 31letý muž z Tuchořic. Jde o bratra poškozené, který u ní přechodně bydlel. Muž využil situace a v nestřeženém okamžiku jí sebral z peněženky, kterou měla uloženou v kabelce, peníze.
 
Včely zloděje neodradily
Na Červeném Hrádku se neznámý zloděj vloupal do včelína. Přítomnost včel mu nevadila, vnikl do místnosti přípravny, odkud odcizil kamna na pevná paliva a dvě stovky dřevěných včelařských rámečků. Firma, které objekt patří, vyčíslila škodu na téměř 5 tisíc korun. Po totožnosti pachateli nyní pátrají jirkovští policisté.
 
6. prosince 2011  
nprap. Marie Pivková
 

vytisknout  e-mailem