Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Při přípravě jídla došlo k požáru

LOUNY - Dvě ženy byly převezeny do nemocnice... 

V pátek, kolem osmé hodiny večer, vyjížděli hasiči a policisté k požáru v sedmipatrovém panelovém domě v žatecké ulici M. M. Černobýla. Plameny zachvátily jeden byt v šestém patře, kde se nacházely dvě ženy seniorského věku. Jedna z nich připravovala na sporáku jídlo, přičemž jí trochu omastku vyteklo na hořák a tím došlo k požáru. Oheň poškodil vodovodní potrubí (stoupačky), odkud začala téct voda, která pomohla plameny uhasit. Přivolaní hasiči tak již byli takřka bez práce. Obě ženy ale při požáru utrpěly různé popáleniny a byly převezeny do žatecké nemocnice k ošetření. Způsobená škoda nebyla dosud vyčíslena.

Na služebně napadl policistu

V sobotu ráno zavítal na policejní služebnu v Podbořanech 26letý muž s tím, že jde podat stížnost na výkon noční služby. Bez známek varování či jiných náznaků napadl podnapilý agresor úderem pravé dlaně do oblasti obličeje jednoho policistu z noční směny, který již v civilním oděvu odcházel z pracoviště domů. Proto proti němu tento policista ještě s kolegou zakročili a použili donucovací prostředky včetně služebních pout. Při uvedeném zákroku na zasahující policisty agresor dále útočil a vyhrožoval. Naštěstí se celý incident obešel bez zranění. Opilý útočník skončil v policejní cele a následně byl obviněn z trestných činů násilí proti úřední osobě a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Trestní stíhání obviněného vede policejní komisař na svobodě. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu podle trestního zákoníku až čtyřleté odnětí svobody.

Chtěl odcizit kovový rám kanalizační vpusti

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z pokusu trestného činu krádeže 48letému muži z Pardubicka, který se v pátek odpoledne pokoušel v objektu jednoho nezajištěného domu v Postoloprtech krást. Z betonové výplně podlahy postupně vysekával kovový rám kanalizační vpusti. Při této činnosti jej však přistihli městští strážníci a předali tamním policistům. Ti následně zjistili, že podezřelý byl za obdobný trestný čin již v posledních třech letech odsouzen Okresním soudem v Lounech. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Opilý se zmocnil auta a řídil

Hned ze dvou trestných činů je podezřelý 22letý mladík z Loun. Nejenže se v noci ze čtvrtka na pátek neoprávněně zmocnil osobního automobilu zn. Nissan Micra, ale navíc usedl za jeho volant a řídil jej značně opilý.  V Líšťanech na Lounsku byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou. Ta zjistila, že mladík má podle přístroje Dräger v dechu 1, 99 promile alkoholu (po cca 40 minutách - 1, 65 promile). Navíc ani nevlastní žádnou skupinu řidičského oprávnění. Proto mu v následujících hodinách sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestných činů neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky.   

Zamykejte zahrádky a chaty!

O celý svůj důchod přišel jistý senior z Mostecka, který nyní obývá rekreační chatu v Liběšovicích na Podbořansku. V minulých dnech mu na neuzamčený pozemek, a dále pak do nezajištěné a otevřené chaty vnikl neznámý zloděj. Z kalhot přehozených přes židli mu odcizil peneženku s finanční hotovostí a doklady. Svým činem mu tak způsobil škodu za 15 500 Kč. Poberta se tohoto skutku dopustil v době, kdy byl poškozený v místě přítomen, ale zřejmě se v tu chvíli nacházel mimo obydlí. Drzost zlodějů totiž nezná mezí, proto policisté radí chatařům a chalupářům, aby zamykali své pozemky i obydlí, i když jsou zrovna na místě přítomni.   

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 23. července 2012

 

vytisknout  e-mailem