Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Při pronásledování zloděje vyskočil z okna

Doslova husarský kousek se v pátek dne 4. října v odpoledních hodinách podařil třiatřicetiletému muži. Ten si všiml, jak se zloděj vloupává do jeho vozidla zaparkovaného v ulici Pod Labuťkou v Praze 8 - Libni. Aby jej rychleji dopadl, neváhal a vyskočil z okna.  

K události došlo krátce po půl třetí odpoledne, právě ve chvíli, kdy majitel vozidla VW Passat uslyšel houkající alarm. Běžel tedy k oknu, aby se podíval, co se děje. U svého vozu zahlédl neznámého muže, jak se pokouší vloupat dovnitř. Přestože na něj křičel, aby tohoto jednání zanechal, zloděj jeho hlasitých upozornění nedbal a do interiéru vozu násilně vnikl. Odcizil odsud panel značkového autorádia a dal se na útěk. Poškozený tedy dále na nic nečekal a pouze v ponožkách vyskočil z okna na ulici. Pachatele po krátké chvíli dostihl a po krátké potyčce i zadržel. O jeho další osud se poté postarala přivolaná policejní hlídka.
 
Oba účastníky této události ošetřili s drobnými poraněními na místě pracovníci záchranné služby. Poté byl podezřelý předveden na místní oddělení k dalším úkonům. Bylo zjištěno, že se jedná o jednadvacetiletého muže z Prahy, který se již v minulosti dopustil majetkové trestné činnosti. Dotyčný následně putoval k policejnímu vyšetřovateli, který mu sdělil obvinění z trestného činu krádež vloupáním, za který mu hrozí až dva roky za mřížemi. Vyšetřován je prozatím na svobodě.

vytisknout  e-mailem