Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Při půlnoční jízdě hned trojnásobě porušil zákon

NÁCHODSKO - Motorku řídil opilý, neměl řidičské oprávnění ani technickou kontrolu. 

Tajně se přesunoval o sobotní půlnoci na motockylu z místa na místo, policejní kontrole ovšem neunikl. Policisté z obvodního

rychlá jízda.jpgIlustrační foto/Archiv Policie ČR
oddělení v Jaroměři v sobotu 12. 10. 2013 krátce po půlnoci zastavili ke kontrole motocyklistu,  ale jak za chvíli zjistili, jezdec neměl za řídiítky Kawasaki vůbec co pohledávat.

Při lustraci a následné dechové zkoušce dospěli k otřesnému zjištění. Třicetilý muž z nedaleké obce nevlastní řidičský průkaz, opravňující ho k řízení tak silného motocyklu. Opakovaná dechová zkouška prokázala, že motocykl řídí pod vlivem alkoholu,  v jeho dechu naměřili 1,77 a pak dokonce 1,97 promile. Poslední tečkou za pirátskou jízdou nezodpovědného muže bylo zjištění, že motocykl má propadlou lhůtu technické prohlídky.

Podnapilému motocyklistovi tím pádem už nedovolili sednout zpět do sedla stroje a další jízdu mu zakázali. A i když muž odmítl identitkační úkony, nebude mu to nic platné. Policie proti němu zahájila zkrácené přípravné řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky a provinilec se může připravit jak na pořádnou pokutu, tak na trest zákazu činnosti, spočívající nejen v řízení motocyklů, ale všech motorových vozidel.

por. Mgr. Eva Prachařová
15. 10. 2013 v 15.30

vytisknout  e-mailem