Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Při šermířském vystoupení

byli popáleni přihlížející diváci 

V pátek 5.9.2008 přibližně ve 22.00 hodin v závěru probíhajícího představení šermířské skupiny došlo v Novém Městě nad Metují k nehodě, při které byli zraněni přhlížející diváci.

Při provádění závěrečné světelné a ohnivé show se z prostoru představení zakutálela mezi diváky hliněná nádoba se zapálenou hořlavinou, která vzplála mezi diváky a minimálně tři z nich popálila. Nejvážněji byla zasažena 25letá mladá žena, na které se vzňalo oblečení. Přítomní zdravotníci ihned poskytli prvotní lékařskou pomoc, hned poté byla žena transportována k dalšímu nemocničnímu ošetření specialisty. V sobotu se policistům přihlásili další dva postižení diváci, jeden muž a jedna žena,  muž je v péči lékařů, žena je v domácím ošetřování, rozsah jejich zranění není přesně znám.

Policie na místo vyslala výjezdovou skupinu, která provedla prvotní šetření a zadokumentování nehody. Policisté  případ zaevidovali a vyšetřují jako podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Jaký postih bude viníku hrozit závisí kromě dalších okolností i na vyjádření lékařů  o závažnosti a rozsahu ujmy na zdraví zraněných osob.

vytisknout  e-mailem