Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Při silniční kontrole se řidič pokusil utéct

PELHŘIMOVSKO: Muž byl v celostátním pátrání a řídil odcizené auto 

Policisté vypátrali včera při běžné silniční kontrole muže v celostátním pátrání, který řídil odcizený osobní automobil, navíc přes zákaz řízení a pod vlivem drog.
 
V úterý dvacet minut po dvacáté hodině si policisté na Průběžné ulici v Pelhřimově všimli projíždějícího vozidla Škoda Octavia. Automobil se rozhodli zkontrolovat a na ulici V.B. Juhna ho zastavili. Po zastavení řidič z vozidla vystoupil a dal se na útěk. Policisté řidiče pronásledovali a na Karlově náměstí ho dostihli. Vzhledem k tomu, že muž nereagoval na pokyny policistů, museli použít donucovací prostředky.
Policisté zjistili, že se jedná o třiačtyřicetiletého muže z Havlíčkobrodska, který je v celostátním pátrání v souvislosti s příkazem k zatčení, který na něho vydal českobudějovický okresní soud. Při následné lustraci navíc policisté zjistili, že muž má rozhodnutím soudu uložen zákaz řízení motorových vozidel do května příštího roku. Vozidlo, které řídil, bylo na konci července odcizeno v Praze. Registrační značky, které byly na autě umístěny, patří na jiné vozidlo a byly rovněž na začátku srpna odcizeny v Praze.
Policisté muže na místě zatkli a převezli ho na služebnu. Tam se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. Test na návykové látky ale prokázal přítomnost pervitinu v jeho slinách. Lékařskému vyšetření a odběru krve se ale muž odmítl podrobit. Policisté muže umístili do policejní cely a dnes ho eskortovali k soudu do Českých Budějovic.
Odcizený automobil policisté ohledali a zajistili. V případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Veškeré okolnosti případu jsou předmětem dalšího prověřování.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
5. srpna 2015

vytisknout  e-mailem