Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Při silniční kontrole spolujezdec napadal policisty

JIHLAVSKO: Řidič jel bez rozsvícených světlometů a byl pod vlivem alkoholu. 

V sobotu 5. února prováděli policisté kolem jedné hodiny v noci dohled na dodržování veřejného pořádku u zábavního podniku v Telči. Před druhou hodinou si všimli vozidla jedoucího bez rozsvícených světlometů ke kruhovému objezdu, odkud pokračovalo na ulici Slavíčkova. Policisté za automobilem Škoda Felicia vyjeli. Vozidlo jelo ve směru na Novou Říši.
Policisté chtěli automobil zastavit a zkontrolovat, když jeho řidič náhle přejel do protisměru a zastavil. Policisté zastavili služební vozidlo a šli osádku Škody Felicie zkontrolovat. Z místa řidiče vystoupil dvaačtyřicetiletý muž, který se snažil odejít. Policisté ho zastavili a vyzvali k předložení řidičského oprávnění, což neučinil. Policisté pojali podezření, že je muž pod vlivem alkoholu.
Z kontrolovaného vozidla vystoupily další dvě osoby, přičemž jedna začala policistům bránit ve výkonu provedení dopravní kontroly. Na místo byla přivolána další policejní hlídka. Policisté jednačtyřicetiletého muže, který jim bránil při výkonu pravomoci, vyzvali, aby svého protiprávního jednání zanechal. Muž neuposlechl, začal policisty slovně napadat a pěstí udeřil do služebního vozidla. Následně se policistům podařilo situaci uklidnit. Poté se dvaačtyřicetiletý muž podrobil dechové zkoušce. Policisté u něho naměřili hodnotu 0,99 promile alkoholu.
 
Případ policisté šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Budou se zabývat také tím, zda nedošlo ke spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Jednačtyřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, který policisté oznámí k projednání správnímu orgánu.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
7. února 2011

vytisknout  e-mailem