Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při silničních kontrolách se vydával za svého známého

BEROUNSKO – Za to byl obviněn ze dvou trestných činů. 

Jedenatřicetiletý muž, který byl policisty třikrát zastaven k silniční kontrole, se pokaždé vydával za jinou osobu, jeho známého, aby se vyhnul postihu za jeho protiprávní jednání. Řídil s platným zákazem řízení, bez dokladů a bez dálniční známky. 

Komisařka služby kriminální policie a vyšetřování zahájila proti muži trestní stíhání a obvinila ho ze spáchání dvou trestných činů, a to z pokračujícího přečinu poškození cizích práv a pokračujícího přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Těchto trestných činů se dopustil celkem ve třech případech. 

Poprvé byl zastaven pražskou policejní hlídkou ve vozidle Seat na Pražském okruhu ve směru na dálnici D5. Tam policisté řidiče vyzvali k předložení dokladů, které ale u sebe neměl a velice ochotně jim sdělil osobní údaje, jenže ne svoje. Kontrolou policisté pak zjistili, že nemá uhrazený časový poplatek na zpoplatněnou komunikaci (dálniční známku), vozidlo nesplňuje technické podmínky a nemá u sebe doklady osobní a k vozidlu. 

Ve druhém případě byl zastaven policisty z dálničního oddělení Rudná na dálnici D5, v prostoru exitu 10 na Loděnice. Při této kontrole byl scénář vesměs stejný. Nepředložil doklady a vydával se za známého a opět neměl platnou dálniční známku.

Při poslední kontrole byl zastaven policisty z pohotovostního a eskortního oddělení v Žebráku na Berounsku. I v tomto případě se vydával za stejného kamaráda jako při předešlých kontrolách. Kromě toho měl i pozitivní test na drogy.

Jedenatřicetiletému muži hrozí v případě odsouzení trest odnětím svobody až na dvě léta.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
24. října 2022

vytisknout  e-mailem