Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při sjíždění řeky se na jezu převrhl člun s mužem a dvěma dětmi

BEROUNSKO – Jedno dítě transportoval vrtulník do nemocnice. 

Na začátku tohoto měsíce, konkrétně 2. června, vyslal operační důstojník policejní hlídky na oznámení do Hlásné Třebáně, kde se měl převrhnout člun se třemi osobami.

Policisté, ve složení pprap. Petr Zima a pprap. Adam Kubů, jeli z Berouna na místo události, kam přijeli do osmi minut. Tam posléze zjistili, že dospělému muži se podařilo jedno dítě, dceru, dostat na břeh a syna pak vytáhli hasiči za pomoci házecího pytlíku. 

O všechny osoby se společnými silami postarali policisté s hasiči, přičemž jim poskytovali první pomoc, zejména chlapci. Ten byl v řece asi 10 minut, než se jej podařilo vytáhnout, nicméně byl silně podchlazený a navíc spolykal dost vody. Proto bylo nutné jej položit do stabilizované polohy a kromě toho také zajistit tepelný komfort. Po příjezdu Zdravotnické záchranné služby si chlapce převzali do své péče a transportovali vrtulníkem do pražské nemocnice. 

Díky rychlému příjezdu a součinnosti všech složek integrovaného záchranného systému se naštěstí obešla tato událost bez vážných či fatálních následků. 

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
12. června 2024

vytisknout  e-mailem