Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Při srážce vykolejily vlaky

V úterý dne 23. srpna ve večerních hodinách došlo v prostoru železniční stanice Praha Libeň ke srážce železničních vozidel. Při té vlaky vykolejily, vznikla vysoká škoda a celkem 7 osob utrpělo zranění.  

K události došlo krátce před dvaadvacátou hodinou. V tu dobu devětačtyřicetiletý strojvůdce osobního vlaku jedoucího z Kolína do Prahy na Masarykovo nádraží vjel do kolejiště, přestože mu pokračování v jízdě zakazovalo světelné signalizační zařízení. V důsledku toho se střetl s protijedoucí posunovací lokomotivou. Oba vlaky vykolejily, jeden z nich začal hořet. Došlo k poškození kolejiště a trakčního vedení. Celková škoda se vyšplhala na 13 miliónů korun. Celkem šest osob utrpělo lehčí zranění, jedna skončila v nemocnici na pozorování. Doprava v těchto místech zůstala zcela ochromena, k jejímu obnovení došlo až následujícího dne.
 
Případem se v současné době zabývají kriminalisté policejního obvodu Praha III, kteří na něm spolupracují s Drážní inspekcí. Vyšetřují jej jako podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti, za který trestní zákoník ukládá sazbu 2-8 let odnětí svobody. Žádná konkrétní osoba ale prozatím obviněna nebyla.
 
Kpt. Bc. Eva Stulíková 24.8.2011

vytisknout  e-mailem