Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Při střetu s vozidlem se chodec těžce zranil

TŘEBÍČSKO: Policisté hledají řidiče automobilu a svědky dopravní nehody 

Policisté Dopravního inspektorátu Třebíč se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při šetření dopravní nehody, ke které došlo ve středu 22. října v Třebíči. Při střetu s vozidlem se těžce zranil chodec.
 
K dopravní nehodě došlo přibližně pět minut po sedmé hodině ráno na ulici Velkomeziříčská v prostoru křižovatky s ulicemi Modřínová a Jelínkova. Neznámý řidič jel s vozidlem od ulice Brněnská směrem k ulici Míčova. V tu dobu přecházel vozovku po vyznačeném přechodu pro chodce muž a došlo ke střetu. Po nárazu řidič vozidla zastavil a šel zjistit situaci. Chodce, který byl po dopravní nehodě značně otřesen, naložil do automobilu a odvezl ho na místo, které si muž určil. Chodec poté z vozidla vystoupil a řidič odjel. Vzhledem k přetrvávajícímu špatnému zdravotnímu stavu si ale sedmačtyřicetiletý chodec musel přivolat zdravotnickou záchrannou službu. Na základě lékařského vyšetření bylo zjištěno, že muž utrpěl těžké zranění a musel být převezen do nemocnice. Dopravní nehodu začali ihned po přijetí oznámení, šetřit policisté. Provedenou dechovou zkouškou u chodce požití alkoholu vyloučili.
Místo dopravní nehody policisté ohledali a zadokumentovali, provedli šetření za účelem vypátrání vozidla, které se s chodcem střetlo, a jeho řidiče. Na základě dosavadního šetření policisté zjistili, že se s největší pravděpodobností jednalo o vozidlo Škoda Roomster šedé barvy. V současné době policisté dopravní nehodu dále šetří, zjišťují její přesný průběh a veškeré okolnosti. Za účelem řádného objasnění nehody se obracejí s žádostí o spolupráci na veřejnost.
 
Žádáme řidiče vozidla, které se s chodcem střetlo, a svědky této dopravní nehody, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158 nebo na telefonní lince 974 277 251, případně mohou policii kontaktovat e-mailem krpkvy.v.uotr.di.sekret@pcr.cz. Policisté uvítají také informace od osob, které by mohly sdělit údaje vedoucí ke ztotožnění řidiče vozidla.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
24. října 2014

vytisknout  e-mailem