Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Při střetu vozidel zemřel spolujezdec

HAVLÍČKOBRODSKO: Na obchvatu Golčova Jeníkova se čelně střela dvě vozidla 

Policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod vyjížděli ve čtvrtek 14. listopadu krátce po půl čtvrté odpoledne vyšetřovat okolnosti tragické dopravní nehody, která se stala na silnici I/38 na obchvatu obce Golčův Jeníkov.
 
Osmnáctiletý řidič osobního automobilu VAZ 21103 s připojeným přívěsem  přijížděl po obchvatu ve směru od obce Olšinky. Při průjezdu mírné pravotočivé zatáčky  přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru v době, kdy v opačném směru jízdy jel od obce Horky nákladní automobil Volkswagen Transporter. Došlo k čelnímu střetu obou vozidel. Následky střetu jsou fatální. Při dopravní nehodě došlo ke smrtelnému zranění dvaačtyřicetiletého spolujedoucího z osobního automobilu. Dále došlo k těžkému zranění osmnáctiletého řidiče osobního automobilu. Ten byl vozidlem rychlé záchranné služby převezen do Nemocnice Brno – Bohunice. Nehoda si vyžádala také lehké zranění jednašedesátiletého řidiče nákladního automobilu Volkswagen Transporter, který byl převezen do Nemocnice Havlíčkův Brod, odkud byl po ošetření propuštěn. Ke zranění jiných osob nedošlo.
 
Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na obou vozidlech a přívěsu v celkové výši 155 000 korun. Případ si na místě převzal vyšetřovatel služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Havlíčkův Brod, který nyní šetří další okolnosti tragické nehody. Osobní automobil a přívěs byly z pokynu vyšetřovatele na místě zajištěny pro účely trestního řízení. U obou řidičů provedli policisté obvodního oddělení Chotěboř orientační dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem.
 
Od začátku letošního roku zemřelo na silnicích Kraje Vysočina při dopravních nehodách celkem 36 osob. Na Havlíčkobrodsku se jednalo o osmé úmrtí při letošních nehodách.
 
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
15. listopad 2013

vytisknout  e-mailem