Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Při střetu zemřela cyklistka

TŘEBÍČSKO: Žena vyjela na špatně osvětleném jízdním kole 

Dnes ráno deset minut před sedmou hodinou jsme cestou linky 112 přijali oznámení o dopravní nehodě, ke které došlo na silnici mezi obcí Kundelov a Budišov na Třebíčsku. Po silnici ve směru na obec Budišov jela dvaaosmdesátiletá cyklistka.
 
Bohužel k jízdě použila špatně osvětlené jízdní kolo. Žena tuto trasu dobře znala, protože jezdila pravidelně na kole na nákup do sousední vesnice. Ve stejném směru jako cyklista projížděl úsekem třiatřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Fabia, který cyklistku zřejmě přehlédl. Došlo ke střetu, při kterém žena utrpěla vážná zranění, kterým na místě podlehla. U řidiče jsme provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Příčiny a okolnosti nehody, stejně jaké míra zavinění, jsou předmětem vyšetřování. Nelze ale vyloučit, že svůj podíl na tragické události mohla mít zhoršená viditelnost způsobená ranní mlhou a skutečnost, že cyklistka jela na nedostatečně osvětleném kole.
 
Od začátku letošního roku do včerejšího dne - 26. listopadu - zemřelo v Kraji Vysočina při dopravních nehodách 41 osob. Na Třebíčsku se letos jedná o šestou oběť dopravních nehod.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
27. listopad 2012

vytisknout  e-mailem