Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Při výběru přišel o peníze

LOUNY - Zloděj se dopustil trestného činu zatajení nálezu... 

O tisíce korun přišel minulý týden mladý muž z Chomutovska, když si u jednoho z lounských bankomatů chtěl vybrat peníze. Poté, co si vybral finanční částku ve výši 2 000 Kč a uložil ji do peněženky, kde měl další finanční hotovost a doklady, portmonku u bankomatu zapomněl. Když se asi po 10 minutách na místo vrátil, peněženka tam už nebyla. Zřejmě skončila v cizích rukách. Poškozený tak přišel o celkem 27 150 Kč. Pokud policisté zloděje vypátrají, hrozí mu trestní stíhání ze zatajení věci, za což zákoník ukládá trest odnětí svobody až na jeden rok.

U Blšan hořel náklaďák

Žatečtí hasiči vyjížděli v pondělí odpoledne k požáru nákladního automobilu zn. Avia k obci Blšany na Podbořansko. Vůz zahořel za jízdy na silnici č. 27 zřejmě vlivem technické závady výfukového ústrojí. Uvedený hasičský záchranný sbor oheň lokalizoval, při požáru nebyl nikdo zraněn. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na 300 000 Kč. 

Řídili opilí a neoprávněně 

Téměř každý víkend řeší policisté opilce za volantem, nebo ty, kteří šoférují neoprávněně. Nejinak tomu bylo i v minulých dnech. V sobotu časně ráno kontrolovala policejní hlídka v Hrnčířské ulici v Lounech osobní automobil zn. Škoda Favorit, který řídil 30letý muž z Loun. Při provedené dechové zkoušce naměřili policisté řidiči nejprve 1, 32 promile a následně 1, 29 promile alkoholu v dechu. Následně mu proto muži zákona sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Dalšího opilce za volantem kontrolovali policisté v neděli, krátce po půlnoci, na veřejné komunikaci v obci Holedeč. Devětatřicetiletý muž řídil osobní automobil zn. Audi 80. Poté, co byl zastaven a kontrolován hlídkou žateckého obvodního oddělení, byl řidič vyzván k orientační dechové zkoušce. Ta nejprve ukázala hodnotu 2, 53 promile alkoholu v dechu a následně 2, 75 a 2, 81 promile. Po vystřízlivění bylo i tomuto muži sděleno ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

I přes vyslovený zákaz řízení Městským úřadem v Žatci usedl za volant motorového vozidla zn. Škoda Forman 22letý mladík z Karlovarska. V Postoloprtech byl v pondělí kontrolován tamní policejní hlídkou, která zjistila, že uvedený řidič nesmí usednout za volant motorového vozidla až do 23. května roku 2013. Zákaz mu začal platit teprve minulou středu a už má na krku trestní stíhání. Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podle trestního zákoníku mu za toto jednání hrozí až tříleté odnětí svobody.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 29. listopadu 2011  

 

vytisknout  e-mailem