Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Příběh se zdárným koncem

SUŠICE - Senior oznámil odcizení peněz z vozidla, ale skutečno byla jiná. Policisté zjistili, že muž tašku zapomněl den předem v obchodě. Prodavačka ji našla a předala policistům. 

Na obvodní oddělení policie v Sušici ve středu 7. února letošního roku strážníci městské policie přivezli šestaosmdesátiletého muže. Po jedenácté hodině dopoledne oznamovatel uvedl, že předešlý den, zřejmě neznámý pachatel vnikl do jeho zaparkovaného vozidla na náměstí v Sušici a měl odcizit tašku, ve které byla finanční hotovost. Muž v uvedený den provedl výběr finanční hotovosti v peněžním ústavu a konkrétně se jednalo o částku třicet tisíc korun.

Při sdělení muž měnil svoji výpověď, kdy se jednalo o čas a jeho pohyb po městě. Policisté spolupracovali i s městskou policií, aby zjistili další informace. Po čtrnácté hodině policisté tašku i s finanční hotovostí našli v obchodě, kde ji senior v úterý odpoledne ponechal volně položenou.  Prodavačka ji nalezla před uzavřením obchodu, a když se nikdo nepřihlásí, tak ji chtěla následující den odevzdat jako nález. Policisté tašku odevzdali muži i s finanční hotovostí.

nprap. Ladmanová Dana

12. února 2018

vytisknout  e-mailem