Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Příbuzná přišla včas

VSETÍNSKO: Pátráme po neúspěšných zlodějkách. 

Ve Valašském Meziříčí se ve středu dopoledne snažila dvojice žen okrást seniorku.
 
Pětasedmdesátiletá žena z Valašského Meziříčí si v době, kdy byla na balkoně, všimla ženy, jak vchází do domu. Za chvíli, to bylo asi půl desáté středečního dopoledne, někdo klepe a zvoní u jejích bytových dveří. Jde otevřít a tam opět vidí tuto ženu. Žena slušně poprosí o pomoc. Potřebuje napsat vzkaz sousedce, že pro ni něco má a uvede příjmení paní bydlící o patro výše. Oslovená seniorka vchází do bytu pro papír a tužku, ponechává otevřené bytové dveře. Když si všimne, že ji žena následuje do bytu, nijak ji nebrání a začínají společně psát v kuchyni vzkaz.
V této chvíli do bytu s využitím vlastního klíče vstupuje její příbuzná. Tato si všimne jiné ženy v obývacím pokoji a ptá se, koho má v bytě. V tuto chvíli žena z obýváku kolem ní ve spěchu opouští byt a žena z kuchyně taktéž. Sice se je snaží dohnat, ale již je nikde nevidí. Po prohlídce bytu zjistili, že se nic neztratilo. Jen se žena v obýváku pokoušela neúspěšně dostat do zamčeného šuplíku.
 
Popis žen:
Seniorku oslovila a jako první vstoupila do bytu přibližně třicetiletá žena asi 175 cm vysoké mohutnější postavy. Na hlavě měla velký klobouk. Oblečená ve tmavé prošívané šusťákové bundě a pravděpodobně kalhotách. Měla světlou pleť a mluvila česky.
Žena z obýváku byla asi padesátiletá malé a silné postavy. Tmavé až černé vlasy do culíku. Oblečená ve tmavé bundě a kalhotách, taktéž mluvící česky.
 
Tento případ měl šťastný konec. Senioři jsou pro svou důvěřivost častými oběťmi podvodníků a zlodějů. Ke vkradení se do jejich obydlí používají různé fígle a finty. Jedinou obranou proti tomuto je dodržování základního pravidla: nikoho cizího nevpouštět do bytu. V případě nesnází ihned volat policii prostřednictvím tísňové linky 158.
 
14. března 2014, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem