Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přibylo obvinění

CHOMUTOV - Muž má na svědomí další vloupání, Naletěli podvodnici..... 

Přibylo další obvinění

Minulý týden v pondělí jsme informovali o jednání 38letého muže, který má na svědomí vloupání do různých objektů ve městě. Vnikl do garáží, bytu, domu a několika sklepů. Majitelům způsobil škodu za 67 tisíc korun. Škoda bude ale vyšší o dalších 23 tisíc korun. Policisté totiž zjistili, že během června se muž dopustil dalších tří vloupání ve městě. Ze dvou komor v domech sebral jízdní kola, ze sklepa dalšího domu pak k jízdnímu kolu přibral i sportovní nářadí. Obvinění z krádeže a porušování domovní svobody si muž převzal ve vazební věznici v Litoměřicích, kde se v současné době nachází. 

Naletěli podvodnici

Chomutovští kriminalisté obvinili 24letou ženu z Prahy z podvodu. Prostřednictvím internetové sítě nabízela k prodeji různé zboží. Převážně to byly kabelky, ale i obuv a šperky. Zájemcům sdělila, že zboží dodá po zaplacení dohodnuté ceny. To však nedodržela, zboží nedodala  a nevrátila ani získané peníze. Finanční prostředky si nechala a použila je pro svou potřebu. Od března do prosince loňského roku připravila tímto jednáním několik desítek lidí o částku ve výši 33 tisíc korun. Obvinění si žena převzala. Za uvedené jednání ji může soud v případě odsouzení poslat až na tři roky do vězení.

Nejdřív hádka, pak rány

30letý muž z Kadaně si minulý týden převzal obvinění z výtržnictví a ublížení na zdraví. V měsíci dubnu se v místní pivnici pohádal s poškozeným a pak ho několikrát udeřil pěstí do obličeje. Napadený utrpěl zranění, které si vyžádalo ošetření u lékaře s následnou dobou léčení. Kromě toho došlo k rozbití dioptrických brýlí, majitel stanovil škodu na 14 tisíc korun. Incident nadále vyšetřují kriminalisté v Kadani.

Už je ve vězení

Jirkovští policisté zadrželi v pátek ve městě 57letého muže z Hostomic. Následná kontrola totiž prokázala, že měl nastoupit do vězení a to na příkaz Okresního soudu Kladno. Výzvu si první červnový den prokazatelně převzal, ale do vězení nenastoupil. Bylo proto po něm vyhlášeno celostátní pátrání. Po nezbytných úkonech ho eskorta doprovodila do vazební věznice v Litoměřicích. Navíc se bude zodpovídat z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Domů bez peněženky

Na útvar policie v Chomutově se obrátil v sobotu poškozený a oznámil, že na nezjištěném místě v Podkrušnohorském zooparku ztratil svoji peněženku. Kromě hotovosti přišel i o osobní doklady, škodu vyčíslil na 8700 korun. Peněženku nikdo nevrátil, uvedené jednání policisté vyšetřují jako zatajení věci.  

26. června  2017

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207 

mob. 724 189 729       e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

  

vytisknout  e-mailem