Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přibývá řidičů pod vlivem drog

HRADECKO - Letos jich policisté odhalili 33, za celý loňský rok 22  

Drogový tester
Policisté v letošním roce (od 1. ledna do 5. října 2011) na Královéhradecku odhlalili 33 řidičů pod vlivem drog, což je o 22 více než za stejné období minulého roku (2010). Za celý loňský rok (od 1. ledna do 31. prosince 2010) jich přistihli 22.

Pokuta v rozmezí od pětadvaceti do padesáti tisíc korun a zároveň zákaz řízení motorových vozidel na dobu od jednoho roku do dvou let hrozí čtyřiatřicetiletému řidiči, který ve středu 5. října 2011 kolem půl dvanácté v noci řídil v Hlavní ulici v Hradci Králové osobní motorové vozidlo Renault Laguna.
Motorista z Hradce Králové
po předložení dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla byl policisty vyzván k dechové zkoušce na alkohol, která skončila s negativním výsledkem. Jelikož byl řidič velice nervózní a navíc měl rozšířené oční zorničky, proto muže policisté vyzvali k provedení drogového testu. Provedený test na přítomnost návykových nebo psychotropních látek skončil s pozitivním výsledkem na látku amfetamin. Poté byl muži zákona vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči, což odmítl. Motorista se policistům doznal, že si během dne vzal čtyři prášky Delaronu.
Policisté muže podezřívají ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Následně bude přestupek oznámen na správní orgán hradeckého magistrátu města k projednání.

nprap. Anna Pešavová - 6. října 2011 (12:00)

vytisknout  e-mailem