Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Přibývá střetů se zvěří

SEMILSKO - Nejen srnčí, ale také domácí zvíře se dostalo pod kola vozidla. 

V úterý 27. října krátce před šestou hodinou večerní se střetl osobní automobil značky Škoda Superb se srnou. K události došlo na silnici I. třídy číslo 35, jeden kilometr od Turnova směrem na Jičín. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku 12 000 korun.
K dalšímu střetu auta se zvěří došlo o půlnoci mezi obcemi Martinice v Krkonoších a Studenec, kdy vozidlo značky Ford Tranzit srazilo srnu. Způsobená škoda byla stejná, jako v prvním případě.
O hodinu později vyjížděli policisté k další dopravní nehodě, kterou způsobila přebíhající srna. Na silnici I. třídy číslo 14 mezi obcí Valteřice a Hrabačov ji srazilo osobní vozidlo značky Audi. Škoda byla vyčíslena na částku 22 000 korun.
Ani v jednom případě nedošlo ke zranění osob a řidiči byli bez alkoholu. Srny však srážku zaplatily životem. 
Ve středu 28. října krátce před jednou hodinou odpoledne jel řidič s osobním vozidlem značky Opel Corsa po silnici I. třídy číslo R10 v katastru obce Ohrazenice. Do cesty mu náhle vběhl pes, kterého srazil. Nehoda se obešla bez zranění osob a bez alkoholu u řidiče. Způsobená škoda byla stanovena na částku 10 000 korun.

2. 11. 2015
por. Petr Kmínek DiS.
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí
 

vytisknout  e-mailem