Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Příchod Nového roku 2024

KRAJ - Za 12 hodin jsme přijali 184 oznámení. 

Od 18. hodiny 31. 12. 2023 do 6. hodiny ranní 1. 1. 2024 operační důstojníci založili 184 událostí, což je o 80 oznámení více než loňský Silvestr. Jednalo se převážně o různé potyčky, občanská soužití, výtržnosti, rušení nočního klidu, požárya o dopravní nehody.

Například včera krátce po 18. hodině jsme na lince 158 přijali oznámení o zaklíněném vozidle Škoda na železničním přejezdu v Hořenicích, přičemž řidič měl být dle oznamovatele opilý, zraněný a měl z místa dopravní nehody odejít.
Přivolaní policisté, policejní psovod a strážníci Městské policie ze Dvora Králové nad Labem po řidiči začali neprodleně pátrat, přičemž se jim před 21. hodinou podařilo možného řidiče najít. Muž byl ošetřen v nemocnici a byla s ním provedena dechová zkouška na alkohol s pozitivním výsledem. Provoz na železniční trati mezi Jaroměří a Dvorem Králové nad Labem byl po hodině, tedy před 19:30 obnoven.
Předběžná škoda, která vznikla na zabezpečovacím zařízení byla vyčíslena na 50 tisíc korun.
Příčiny a okolnosti dopravní nehody šetří náchodští nehodáři.   

Před 21. hodinou jsme na tísňové lince přijali oznámení o chodci na dálnici D11 a to na 88 kilometru směrem na Prahu. Dálničáři osobu nalezli, přičemž zjistili, že se muž pohádal s přítelkyní a rozhodl se jít do Pardubic pešky. Policisté muže z dálnice vykázali a jednání vyřešili domluvou na místě.

Některá oznámení se po příjezdu hlídky na místo ani nepotvrdila. K vážnějšímu narušení veřejného pořádku nedošlo. 

por. Pižlová Šárka, DiS.
1. ledna 2024, 7:45

vytisknout  e-mailem