Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Příčinou byl mikrospánek

VSETÍNSKO: Nehoda tří vozidel v Podlesí.  

Nehoda tří vozidel blokovala včera odpoledne několik hodin hlavní tah mezi Vsetínem a Valašským Meziříčím, kde řidič Škody Octavie dostal mikrospánek. Kolize se naštěstí obešla bez zranění
 
Včera kolem čtvrté hodiny odpoledne vyjížděli policisté k dopravní nehodě, která se stala na frekventované silnici I/57 ve Valašském Meziříčí, místní části Podlesí. Viníkem kolize je čtyřiapadesátiletý řidič z Doubrav, jenž jel ve Škodě Octavii ve směru od Vsetína na Valašské Meziříčí a dostal mikrospánek, vlivem kterého přejel do protisměru. Protijedoucí šestačtyřicetiletý řidič s Renaultem Laguna s přívěsným vozíkem zareagoval na vzniklou situaci vyjetím vlevo, čímž sice zabránil čelnímu střetu, ale i tak se auta nakonec srazila. Při srážce se utrhla ložná plocha vozíku s přepravovaným materiálem, která spadla na silnici před jedoucí nákladní vozidlo s návěsem. Sedmačtyřicetiletý řidič kamionu z Havířova už neměl šanci včas zabrzdit a do utržené ložné plochy vozíku narazil. Škoda Octavia skončila v příkopu, přičemž poškodila dopravní značku začátek obce Valašské Meziříčí - Podlesí.
 
Dechové zkoušky byly u všech řidičů negativní, rovněž nebyl nikdo při nehodě zraněn. Škoda na vozidlech byla předběžně stanovena na 150 000 korun a 5 000 na dopravní značce. Policisté ze skupiny dopravních nehod uložili viníkovi nehody – řidiči oktávky blokovou pokutu.
 
Silnice byla asi půl hodiny úplně uzavřena a další hodinu a půl byl provoz na místě řízen kyvadlově.
 
1. srpna 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
 
Odkazy do noveho okna

Nehoda Podlesí

Nehoda Podlesí 

Detailní náhled

Nehoda Podlesí

Nehoda Podlesí 

Detailní náhled

Nehoda Podlesí

Nehoda Podlesí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem